Skocz do zawartości

[2000-2500]dla 16-latki, asfalt, las, droga kamienista, szutrowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ten wygląda jak rower (jeśli Cube Reaction wygląda, to ten też powinien) ? :

Velo | Rowery 2012 | Author | DEXTER

Wielkość ramy Authorów to 15 i 17. Mierzyła kilka modeli i zawsze 15 za mała a 17 za duża - daliśmy sobie spokój

Przecież praktycznie każdy Cube wygląda jak choinka:P

Jak bardzo szara choinka ;)

Natomiast na podlinkowaną ramę reactiona uzyskałem bardzo warunkową zgoda na taki wygląd :)

W każdym razie ja bym szukała czegoś z mniej wyczynową geometrią. Nie wchodząc w crossy, trzymając się górali np. http://www.kross.pl/pl/node/3306

Rama fajna i cena nie wysoka tylko rozmiar zaczyna się od 17 "

Napisano

ja polecam ten który podlinkowałam za tą cenę zasadniczo nic lepszego nie wyrwiesz, jak będziesz składał to i tak wyjdzie dużo drożej ;) tu masz kompletny rower bez kombinowania no i to składanie, to wcale nie taka banalna sprawa.

alkor z tego co wiem, to chcesz mniejszą ramę owszem ale ze względu na wysokość siodło/kierownica, a nie ze względu na długość ramy?

hexagony mimo, że mają bardziej turystyczną geometrię, to również nie są dostępne w rozmiarze 16" wbrew pozorom rozmiar 16" tak naprawdę ciężko dostać

Napisano

To co podlinkowała iza121 wygląda dość interesująco .Dzisiaj idziemy przymierzać się do 16" Krossów.

Czy geometria ram level 6 z 2010 roku jest taka jak aktualnych ?

Napisano
Jak bardzo szara choinka Natomiast na podlinkowaną ramę reactiona uzyskałem bardzo warunkową zgoda na taki wygląd

Córka ma zapędy z serii 'mrok, Kredki i tępe żyletki'? :D

Ja po prostu uważam, że wszystkie Cube'y są ubzdryngolone. Nawet te z kolorystyką w odcieniach szarości.

alkor z tego co wiem, to chcesz mniejszą ramę owszem ale ze względu na wysokość siodło/kierownica, a nie ze względu na długość ramy? hexagony mimo, że mają bardziej turystyczną geometrię, to również nie są dostępne w rozmiarze 16" wbrew pozorom rozmiar 16" tak naprawdę ciężko dostać

Ja po prostu mam coraz częściej wrażenie, ze może ta rama nie jest za duża, ale mogłaby być mniejsza. Ewentualnie wystarczyłaby inna geo.

W każdym razie faktycznie nie jest to raczej zwiążane z jej długością, a własnie położeniem kiera-siodlo. Popracuje nad tym to może zmienię zdanie ale na razie jest jak jest.

I faktycznie zapomniałam, że tu nie ma rozmiaru poniżej 17. No, ale(trochę zaprzeczę swoim odczuciom) niech spróbuje, może jej będzie na takiej ramce dobrze. Szczególnie, ze nie jest ona długa i może do turystycznej jazdy byłaby ok.

Poza tym wszystkim jednak zgadzam się z Izą, że lepiej celować w 'pełny' rower.

składanie to zabawa dla ludzi, którzy mają wiedzę, czas, pieniądze, chęci i znają swoje potrzeby.

Zaś co do geometrii w różnych rocznikach Krossa- różnice są ale kształtują sie róznie- np. nieraz geo wyższego modelu z jakiegos roku jest przeniesiona do modelu niższego na rok następny.

A poza tym nie pchałabym się z jakims wielkim zapałem w najnowsze kolekcje Krossa.

Tu masz levele rozm. 16 z lat, bodaj, '09 i'10.

http://masterbike.com.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=7&Itemid=1

Napisano
Ja po prostu uważam, że wszystkie Cube'y są ubzdryngolone. Nawet te z kolorystyką w odcieniach szarości.

Wypraszam sobie, mój Reaction czuje się urażony ;)

Napisano

Byliśmy mierzyć Krossa a po drodze trafiliśmy na Scotta i wybór padł na Scotta Aspecta. Co sprawiło że Scott ? a więc - wygląd ( głównie kolor ;) i wygodna pozycja do jazdy. Dzięki bardzo wszystkim za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...