Skocz do zawartości

[suport] montaż hollowtech bez klucza

kinder85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kiepskie zdjęcie.

Jesli ma kwadrat na wylot to faktycznie może działać ale tego nie widać.

Bo chyba nie mówisz o przełaczniku prawo lewo ;)

Napisano

:) Tak ale kontrola wartości momentu tylko w jedna stronę. To jest TYLKO przełącznik prawo lewo, taki to i u mnie zobacz Zdjęcie) występuje i jest po to zeby można było śrubę odkręcić tym samymkluczem.

Przeczytaj tutaj opis aukcji :

Allegro

Przełacznik prawo lewo, kontrola wartości momentu TYLKO w prawo. I tak działa wiekszość kluczy.

Przełacznik prawo lewo to standard co nie oznacza ze zapadka działa w obydwie strony.

Napisano

Widocznie są takie które działają tak albo inaczej. Ja korzystałem! z takiego który działał w obie a kierunek był zmieniany właśnie przełącznikiem kierunku.

Napisano

Ok skoro tak mówisz to tak jest. I nie będę cię obsmiewał że pleciesz. Chociaż wydaje mi się ze to w tych droższych modelach.

W każdym badz razie moja metoda jest dla tych co mają standardowy klucz dynamometryczny z kontrolą wartości tylko w prawo ;)

I co pieniacz ze mnie co nie ;)

Napisano
I nie będę cię obsmiewał że pleciesz.

Składając podzespoły do linii produkcyjnej dla BMW wkręciliśmy nim około 200 śrub po połowie lewych i prawych. Ciężko byłoby nie zauważyć że działa inaczej ;)

Napisano

Nie zrozumiałeś, nie uważam ze pleciesz, widocznie są takie klucze.

Tylko że myślę że to nie był klucz za 150 zł.

Napisano

Nie czepiam się metody, spoko. Czepiam się jedynie tego, że napisałeś, że wszystkie klucze dynamometryczne działają jedynie w prawo. A przykręcić najpierw lewą, później prawą to nie problem - dłuższa lub dwie przedłużki.

Tani klucz prawo-lewo, proszę bardzo: klik

Napisano

Ok kolego niech będzie ze nie sprecyzowałem że dla lkuczy prawostronnych

Tani klucz prawo-lewo, proszę bardzo: klik

To nie jest klucz prawo lewo. Jego prawo lewo polega na tym że zakręca i odkreca ale KONTROLA MOMENTU jest tylko w prawo.

Napisano

dobra koniec z tym nie piszę nic wiecej

Napisano
Nie znacie się i tyle.

Może i tak ale ty masz jakieś ciężkie problemy z czytanie ze zrozumieniem...

Jak bardzo trzeba być ograniczonym i zapatrzonym w swoje racje żeby nie zrozumieć tego co wkleiłem wyżej?

Ja taki "prawo-lewy" klucz używałem, w linku jest napisane że do lewych i prawych śrub a Ty dalej swoje... jak osioł. :)

Napisano

Nie spotkałem się jeszcze z kluczem dynamometrycznym który by obsługiwał zakres momentu wyłącznie w jedną stronę. Nawet klucze "od ruskich" nie mają takich ekscentrycznych opcji na wyposażeniu. Dlaczego nieco wzbogacona wersja klucza zapadkowego miałaby nie działać w dwie strony. :whistling:

Skończta chopy te bajanie o dupie maryni bo się ino off top robi!

Napisano

Faaaak! Dobry zawodnik ze mnie, że przez studia przebrnąłem nie umiejąc czytać. :thumbsup:

Nie sposób klikać w każdy link który tu się pojawił, a skoro taki produkt istnieje to... omijać go :icon_exclaim:

Napisano

Ja tam korzystam ze standardowej metody:

miski -> szmatka lub dętka i delikatnie żabką lub francuzem, na plastikową nakretkę poradzono mi kiedyś stary klocek od hamulców v-brake i działa (główka od zwykłych kombinerek też).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...