Gość pw524 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Kiepskie zdjęcie. Jesli ma kwadrat na wylot to faktycznie może działać ale tego nie widać. Bo chyba nie mówisz o przełaczniku prawo lewo
kadargo Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Dokładnie o tym przełączniku mówię. Zmienia kierunek działania zapadki a co za tym idzie pozwala dokręcać w obie strony.
Gość pw524 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Tak ale kontrola wartości momentu tylko w jedna stronę. To jest TYLKO przełącznik prawo lewo, taki to i u mnie zobacz Zdjęcie) występuje i jest po to zeby można było śrubę odkręcić tym samymkluczem. Przeczytaj tutaj opis aukcji : Allegro Przełacznik prawo lewo, kontrola wartości momentu TYLKO w prawo. I tak działa wiekszość kluczy. Przełacznik prawo lewo to standard co nie oznacza ze zapadka działa w obydwie strony.
kadargo Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Widocznie są takie które działają tak albo inaczej. Ja korzystałem! z takiego który działał w obie a kierunek był zmieniany właśnie przełącznikiem kierunku.
Gość pw524 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Ok skoro tak mówisz to tak jest. I nie będę cię obsmiewał że pleciesz. Chociaż wydaje mi się ze to w tych droższych modelach. W każdym badz razie moja metoda jest dla tych co mają standardowy klucz dynamometryczny z kontrolą wartości tylko w prawo I co pieniacz ze mnie co nie
kadargo Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 I nie będę cię obsmiewał że pleciesz. Składając podzespoły do linii produkcyjnej dla BMW wkręciliśmy nim około 200 śrub po połowie lewych i prawych. Ciężko byłoby nie zauważyć że działa inaczej
Gość pw524 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Nie zrozumiałeś, nie uważam ze pleciesz, widocznie są takie klucze. Tylko że myślę że to nie był klucz za 150 zł.
Fenthin Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Nie czepiam się metody, spoko. Czepiam się jedynie tego, że napisałeś, że wszystkie klucze dynamometryczne działają jedynie w prawo. A przykręcić najpierw lewą, później prawą to nie problem - dłuższa lub dwie przedłużki. Tani klucz prawo-lewo, proszę bardzo: klik
Gość pw524 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Ok kolego niech będzie ze nie sprecyzowałem że dla lkuczy prawostronnych Tani klucz prawo-lewo, proszę bardzo: klik To nie jest klucz prawo lewo. Jego prawo lewo polega na tym że zakręca i odkreca ale KONTROLA MOMENTU jest tylko w prawo.
kadargo Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Przestań już bo robisz się śmieszny http://rg-narzedzia.com.pl/jonnesway-klucz-dynamometryczny-lewoprawo-75450-p-12061.html Klucz T16 sa przystosowane do dokręcenia śrub z gwintem lewym lub prawym.
kadargo Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Nie znacie się i tyle. Może i tak ale ty masz jakieś ciężkie problemy z czytanie ze zrozumieniem... Jak bardzo trzeba być ograniczonym i zapatrzonym w swoje racje żeby nie zrozumieć tego co wkleiłem wyżej? Ja taki "prawo-lewy" klucz używałem, w linku jest napisane że do lewych i prawych śrub a Ty dalej swoje... jak osioł.
ukaniex Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Nie spotkałem się jeszcze z kluczem dynamometrycznym który by obsługiwał zakres momentu wyłącznie w jedną stronę. Nawet klucze "od ruskich" nie mają takich ekscentrycznych opcji na wyposażeniu. Dlaczego nieco wzbogacona wersja klucza zapadkowego miałaby nie działać w dwie strony. Skończta chopy te bajanie o dupie maryni bo się ino off top robi!
Gość pw524 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 http://allegro.pl/klucz-dynamometryczny-1-2-40-210nm-tengtools-i2388738800.html Do szkoły naucz się czytać i czytaj opis aukcji.
ukaniex Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Faaaak! Dobry zawodnik ze mnie, że przez studia przebrnąłem nie umiejąc czytać. Nie sposób klikać w każdy link który tu się pojawił, a skoro taki produkt istnieje to... omijać go
beardman Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Ja tam korzystam ze standardowej metody: miski -> szmatka lub dętka i delikatnie żabką lub francuzem, na plastikową nakretkę poradzono mi kiedyś stary klocek od hamulców v-brake i działa (główka od zwykłych kombinerek też). Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.