Iskra14 Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Mam problem, bo znalazłam koło w dobrej cenie na piaście novatec d712 ale piszę, że ma aluminiowy bębenek i potrzebuje kaset na pająku. Kasetę mam 10rzędową deore hg62 i ona z tego co wiem na pająku nie jest :/ czy da się tu cokolwiek zrobić, czy raczej szukać koła na cięższym novatec d042? Czy sławna metoda z szywkami miałaby tutaj zastosowanie, czy to tylko do kaset wyższych klas? Może założyć na razie tak jak jest a później wymienić bębenek na stalowy? Da się tak? Koła na tych dwóch piastach znalazłam w takiej samej cenie, więc niższa waga na 712 jest kusząca
tobo Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Jak wciśniesz zszywkę to nie ma znaczenia między jaki bębenek a jaką kasetę. Nacinanie bębenka jest kwestią wyłącznie estetyczno-wizualną gdy kasety nie ma na bębnie.
Iskra14 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 Czyli nie wpłynie to na jakoś pracy piasty? Czytałam, że po takich przygodach nie da się założyć nowej kasety po zużyciu pierwszej
premier2 Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 sam używam tego Novateca z kasetą SLX, czyli na niepełnym pająku i nie ma dramatu. Owszem, są drobne nacięcia, ale w niczym nie przeszkadzają, a zszywek nie mogłem u siebie wcisnąć. Nową kasetę przyjmie bez problemu.
Iskra14 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 Przy okazji czy ta kaseta faktycznie wygląda na nieużywaną? http://allegro.pl/kaseta-shimano-slx-cs-hg81-10-11-36t-10s-dyna-sys-i2388157983.html Czy potrzebne są dokładniejsze zdjęcia?
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 3 Czerwca 2012 Wg mnie zgodne z opisem, wygląda na nowa, jest przybrudzona co świadczy że była używana tak jak pisze.
Andrew Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 no i może ma najechane 20km, może 200. Nie sposób ocenić.
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 3 Czerwca 2012 W każdym bądź razie nowy lańcuch to nie problem w tym przypadku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.