Skocz do zawartości

[rama] kross level problem z wyborem rozmiaru

Pepe91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam taką mała zagwozdkę. z tego co widziałem na stronie krossa to ich ramy mają rozmiar 18 i 20 (tzn. te akurat mnie interesują). w sklepie gość powiedział mi że kross robi ramy w rozmiarze 19 i 21.... coś mu nie dowierzam, ale potem jeszcze bardziej mnie zdziwił mówiąc, że dla mnie odpowiednia byłaby ta w rozmiarze 21 (lub 20 wg krossa czyli chyba L) a nie 19 (czyli 18 wg krossa tzn M), chociaż z wyliczeń wynika, że powinienem mieć M. mam 182 cm wzrostu, a od podłogi do krocza 82cm. przy przymiarce obie zdają się dobre, ale przejechać się poza sklepem nie mogłem. który rozmiar ramy powinienem wybrać? chodzi o levele z geometrią sport (czyli od a2 do a6)

Napisano

z informacji posiadanych przeze mnie sa 17-s 19-m i 21-l.ja mam takie same wymiary jak ty i mam 19" i jest oki.jesli chcesz jezdzic bardziej aktywniej a nie tylko weekendowo to wez 19 bo bedzie ci sie go latwiej powadzic,manewowac nim itd ;)

Napisano

pod 182cm moim zdaniem między 18.5 a 19.5(ewentualnie 20) to optymalne rozmiary w zależności jaką masz długą nogę:)

ale 21 to klocek, zdecydowanie za wysoki na 182cm wzrostu:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...