Skocz do zawartości

[SPD] Pierwsze buty+pedały SPD w życiu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chcę zakupić jak najtaniej pierwsze buty i pedały SPD.

Z tego co czytałem na początek dobrze wziąć Shimano PD-M520, ale nie mam pojęcia co z butami.

Szukam takich w których będę mógł chodzić także w szkole.

Możecie coś doradzić ?

Napisano

pedały jak najbardziej te,

w butach każdych od spd możesz chodzić po szkole, o co konkretnie pytasz?

miękkość podeszwy, wytrzymałość "sznurowadeł", moc klemer?

Buty musisz wybrać sobie sam, przymierzyć, sprawdzić jak się czujesz nikt Ci nie powie:

będziesz chodził w Sidi Tecno II bo są dobre.

Napisano

CHodzi mi po prostu o to czy bloki w butach SPD nie wystają za mocno ? Bez problemu można chodzić w SPD ?

Z przymierzeniem będzie kłopot bo nie ma u mnie dobrego sklepu rowerowego z tanimi butami

Napisano

Bez problemu można chodzić w SPD ?

w "górskich/turystycznych" SPD chodzisz jak w normalnych butach bo blok jest schowany wewnątrz dziury w podeszwie.

SPD szosowe mają bloki na wierzchu

Napisano

dla mnie to glupota chodzic pol dnia w spd. to buty na rower, a nie do chodzenia. chyba, ze takie trekkingowe ale ci noga sie zapoci i utonie latem w takim bucie. w butach mtb blok chrzesci wyraznie.

wozisz ksiazki w plecaku to ile to jakies cichobiegi dorzucic?

Napisano

tak jak koledzy ci wczesniej napisali, buty rowerowe, nie nadają się do codziennego chodzenia,

sam mam buty "turystyczne" i łatwij w nich chodzić nich w specjalnych, ale nie wyobrażam sobie łażenia cały dzień

głownym prbblemem przy chodzeniu jest sztywna podeszwa, wiec but się nie ugina wcale lub bardzo lekko, co w konsekwencji prowadzi do kiepskiego porusznia sie

a juz na pewno chodzenie po szkole nie bedzie ani dla ciebie przyjemne ani dla "otoczenia" - bloki mimo ze są schowane i tak będą stukać

wrzuć do plecaka jakies tenisówki i będzie to najlepsze rozwiązanie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...