Skocz do zawartości

[korba]2x10

jareklodz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nic to nie pomoże. Miałem 3-rzędową i również ją obwiniałem. Zmieniłem na 2-rzędową i było to samo. Jedynie 2-rzędowa ładniej wygląda, bo ma mniejszy wodzik. W tym przypadku moim zdaniem nie da się nic zrobić, rockring,albo odpowiednia zębatka\blat.

Napisano

Najlepiej rockring, jak się uda jakiś fajny dorwać tanio. Zębatki dwurzędowe nie wiem, czy w ogóle są dostępne. Powinny się pojawić od tych nowych korb XT, SLX.

Cały czas pozostaje możliwość, że mamy źle ustawione przerzutki. Ja jednak u siebie jestem pewny na 99%, że nie jest to wina regulacji.

Na 100% nie jest to wina przerzutek, manetek - tu nie warto inwestować w inny sprzęt, niż się posiada.

Napisano

mi też zdarzają się spadki, ale winię za to przerzutkę przednią pod 3 blaty,

może jak zmienię na taką pod 2, to będzie ona lepiej trzymała łańcuch (blaszki wodzika pewno będą bliżej zębatki, teraz blaszki są z 1cm nad, a instrukcja przecież mówi o 3-4mm)

Też mam przerzutkę przednią do napędu 3x9 i działa dobrze. Jeśli masz zębatki mniejsze niż w pierwotnej wersji korby i prowadnik przerzutki jest teraz dalej od zębatek to ją obniż.

Napisano

ta.... :)

jest obniżona maksymalnie i prowadnica (blaszka) jest z 1cm nad trybami, kupię taką pod 2 i zobaczymy, jak nadal będzie za wysoko, to się podpiłuje i jeszcze ze 3-4mm uda obniżyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...