Skocz do zawartości

[napęd] kaseta czy wolnobieg? już wysłużony

Froop

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)

Dziś ku mojemu zdziwieniu, bo ostatnio wszystko ładnie pięknie przy mocnym depnięciu zaczęło coś strzelać/przeskakiwać. Jako że już dużo o takich przypadkach czytałem wykonałem trochę prób i łańcuch strzela tzn ślizga się tylko na siódmym rzędzie. Więc jako serwisant amator sądzę że łańcuch odpada bo powinien ślizgać się na wszystkich a tu tylko na jednej koronce. Pewnie dlatego że najczęściej właśnie na niej jeździłem. I jeszcze mam pewien dylemat a mianowicie prosiłbym was abyście mi powiedzieli czy to jest kaseta czy wolnobieg, bo czytałem o tym i naprawdę starałem się jakoś to odróżnić od siebie ale nie potrafię. Dodaję chyba wyraźne zdjęcia w załączniku. Gdybym wymieniał ten wolnobieg/kasete to musiałbym również łańcuch wymienić? W prawdzie napęd miałem wymieniać zimą na 9rz. a tu taka niespodzianka.. w czerwcu będe wymieniał korbę na

nie będzie to komplikować?

img20120517007.th.jpg

img20120517004.th.jpg

Napisano

Jakbyś chciał 9 rzędów, to musisz oprócz kasety zakupić też piastę pod kasetę (albo całe koło), przerzutkę tylną, manetki i oczywiście łańcuch 9 rzędowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...