logistic Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Witam. Od pewnego czasu (6 miesięcy) mam problem z przerzutkami tylnimi. Bardzo często nie chcą mi wejść przerzutki o jedną wyższą lub niższą od tej, która jest obecnie. Również po długim czasie pedałowania potrafi coś nagle przeskoczyć w napędzie. Rower ma już kilka lat (około 7) i od pół roku jest mocniej eksploatowany (codziennie 26km). Co jest tego przyczyną i ewentualne koszta naprawy?
Wazaa Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Jeżeli biegi same wskakują, to prawdopodobnie masz luzy w przerzutce. I jest raczej do wymiany. Spróbuj jeszcze raz ją wyregulować i niech zrobi to ktoś porządnie, może pomoże, jeśli chodzi o precyzję zmiany przełożeń manetką. Jednak sama nie powinna przeskakiwać i to raczej wskazuje, ze wykonuje jakieś niekontrolowane ruchy.
krism4a1 Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Przede wszystkim co to za przerzutka? Jeśli to coś bardziej pożądnego to w moim przypadku winna była linka, sprawdź naciąg, a najlepiej wymień linkę i pancerz, ewętualnie wyciągnij ja z pancerza i przepłukaj pancerze, tam zbiera się sporo syfu i później głupieje człowiek przy regulacji.
Mod Team Puklus Napisano 16 Maja 2012 Mod Team Napisano 16 Maja 2012 Ja tak mialem w nowym pociesz cie ... fakt ze to było makroszit ale jednak nowy ... wina była i manetek i przerzutek. Domniemam ze to nie wyżej niż jakiś tourney wiec pewnie trzeba bedzie małej inwestycji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.