kamasiema1 Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Witam piszę w sprawie małego problemu w moim rowerze . Chodzi o to że kilka dni temu pękły mi szprychy (2szt) i postanowiłem je wymienić oraz wycentrować , oraz przy okazji wymienić kasetę łańcuch i zębatkę z przodu . Gdy wszystko złożyłem do kupy okazało się że opona trze o ramę . Nie jest ona za duża bo jeżdżę na 2,35 już ok ponad roku i nigdy mi się tak nie działo . Czy możliwe że druty w oponie się wykrzywiły gdy koło było scentrowane ?? Opona nie trze ciągle tylko w kilku miejscach . Czy będę musiał wymienić oponę na nową . Całe koło jest trochę przesunięte w lewo . Możę to być spowodowane zmianą kasety z 7 rzędowej na 8 rzędową ?? Wielkie thx za odp .
Airsofter Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Całe koło jest trochę przesunięte w lewo Sam odpowiedziałeś sobie na swoje pytanie
kamasiema1 Napisano 15 Maja 2012 Autor Napisano 15 Maja 2012 No ok ale dlaczego jest przesunięte z jakiego powodu I jak to można skontrować
nevermind Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Pewnie źle wycentrowałeś skoro nawet sam zauważyłeś, że obręcz jest przesunięta w lewo. Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 15 Maja 2012 Mod Team Napisano 15 Maja 2012 Zmiana kasety z 7 na 8 wymaga przesunięcia koła w prawo czyli w strone kasety. trzeba naciągnąć szprychy po stronie kasety jednocześnie popuszczając te od strony hamulca tarczowego ( no czyli z drugiej strony piasty).
Mod Team Maniak Napisano 16 Maja 2012 Mod Team Napisano 16 Maja 2012 Zmiana kasety z 7 na 8 wymaga przesunięcia koła w prawo czyli w strone kasety. trzeba naciągnąć szprychy po stronie kasety jednocześnie popuszczając te od strony hamulca tarczowego ( no czyli z drugiej strony piasty). A niby z jakiej racji?! Piasta siedzi w hakach ramy cały czas tam samo, co ma dać przesunięcie felgi się pytam? Kolego oddaj do centrowania i zaznacz żeby sprawdzili centryczność ośki piasty i całej piasty względem felgi.
Mod Team Puklus Napisano 16 Maja 2012 Mod Team Napisano 16 Maja 2012 Gdyż kaseta 7 od 8 rzędowej rozni sie szerokością jednego biegu. w obu przypadkach koło jest na środku. Jezeli do starego kołą ktoro było na 7b dołożymy kasete 8b (np przekłądajać bębenek z innej piasty) sprawiamy ze koło sie przesuwa i juz nie jest na środku. Jeżeli koło było w całości wymieniane razem z kaseta problem nie powinien zaistnieć. Jeżeli zaistniał trzeba sie bliżej przyjrzeć zagadnieniu.
Mod Team Maniak Napisano 16 Maja 2012 Mod Team Napisano 16 Maja 2012 No chyba że masz na myśli szczególną sytuację wymiany jedynie bebenka, wtedy jestem w stanie się zgodzić że trzeba przesunąć ale nigdy nie trafiłem takiego przypadku, znasz taki choć jeden? (ktoś takie bębenki produkuje do podmiany? korpus piasty jest wystarczająco wąski żeby to w ogóle się zmieściło?) Zwykle wymienia się całą piastę więc jest to naprawdę szczególny przypadek. bo normalnie kasete 7b na bebenek 8/9b mozna założyć z podkładkami i nic wiecej niei trzeba tu robić, odwrotnie niema opcji poza wymienionym. Znacznie bardziej prawdopodobny jest błąd przy centrowaniu.
Mod Team Puklus Napisano 17 Maja 2012 Mod Team Napisano 17 Maja 2012 Tak wymienia sie całą piastę i jak ktoś tego nie zrobi poprawnie obrecz może nie być na środku, bo w kołach 7b obie strony szprych mają podobny kąt i naciąg, przy 8b od kasety są prawie pionowo w przeciwieństwie do drugiej strony. Zaplatałem koło nie jedno i nie raz wymieniałem piastę i wiem jak jest , wymieniałem również same bębenki wiec tez wiem jakie są konsekwencje takiego czynu. znasz taki choć jeden? (ktoś takie bębenki produkuje do podmiany? korpus piasty jest wystarczająco wąski żeby to w ogóle się zmieściło?) Chociażby stara piasta 7b shimano i delikatnie nowsza deore, niczym sie nie róznią poza bębenkiem (tak w skrócie) zamieniasz i masz, bo części do siebie pasują, jak jest obecnie z nowymy piastami deore, xls czy xt nie mam nie wiem nie rozbierałem jeszcze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.