frykas Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 Witam Ostatnio znalazłem w garażu wentyl rowerowy. Z pozoru wygląda jak standardowy zawór Dunlop, tzn jego górna połowa. Natomiast na dole nie był zakończony ani tą taką gumką, ani rureczką z dziurką. Miał za to taki jakby tłoczek, niczym nie osłonięty, zaopatrzony w małą uszczelkę. Można nim swobodnie ruszać. Ciekawi mnie bardzo czy to jakiś inny rodzaj wentyla czy tylko niuans któregoś producenta, a jeśli tak to jakiego? Ktoś się z tym już spotkał?
Mod Team Franio Napisano 9 Maja 2012 Mod Team Napisano 9 Maja 2012 Najlepiej wrzuć fotkę. A może to któryś z tych?
Campagnolo Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Witam, Dołączę się do tematu: mam problem z identyfikacja wentyla. Wyglądem jest bardzo zbliżony do Presty (pompowanie zwykłą pompką rowerową) jednak nie posiada odkręcanej górnej części. Wygląda jak nagwintowana na całej zewnętrznej długości cienka rurka, jego kapturek stanowi malutki grzybek, który wkręca się w środek - wewnątrz też jest to cudo nagwintowane. Jeśli lekko odkręci się ów kapturek można lekko go dociskając upuszczać powietrze, do pompowania oczywiście trzeba go odkręcić w całości. Rower włoski Frera, wczesne lata 90`. opony Vee Rubber (nie wiem jaka dętka). Pochwalę się tylko że będzie to pierwsza część w nim wymieniana a rocznie sporo śmiga
Mod Team Puklus Napisano 15 Maja 2012 Mod Team Napisano 15 Maja 2012 A nie łatwiej zamiast opisu bądź co bądź pięknego dać zdjęcie wentyla ?
Campagnolo Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 że zacytuje klasyka: a nie łatwiej wiosłami mea culpa, w telefonie nie mam lampy błyskowej. Liczyłem że ktoś spotkał kiedyś coś takiego. Ale jak widzę jak wrócę z delegacji to zamiast wskoczyć na rower będę robił studio fotograficzne z piwnicy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.