Skocz do zawartości

[Siodełko] Selle Italia SLR Gel Flow czy wygodne?

knocker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie mogę dobrać siodła :/ Kilka lat przejeździłem na jakimś siodełku authora jednak strasznie barwiło na czarno i było dla mnie za twarde i wymieniłem je na bardziej kanapowe siodełko Da Bomb da Chariot, które wygląda tak:

dachariot_large-7b571.jpg

Mówiąc krótko przy 50km trasach dupsko odpada :/ Szukam czegoś wygodnego na dalsze trasy. Jeżdżę głownie w takim troche extremalnym XC oraz robię sporo km po asfalcie. Zastanawiam się nad kupnem Selle Italia SLR Gel Flow... podobają mi się też ich modele sygnowane logiem troy lee design ale one są już chyba stare i może polecicie mi coś lepszego :) Kwota jaką mogę przeznaczyć to 360zł.

Napisano

Sygnowane logiem czy nie, stare czy nowe - bez różnicy. Każdy tyłek jest inny i nie dowiesz się czy podpasuje Ci siodełko dopóki sam na nim trochę nie pojeździsz. Możesz pogadać ze znajomymi czy się nie zamienią na kilka dni na siodełka i potestuj je, jeśli mają takie które Cię mogą zainteresować lub poszukaj sklepu gdzie można testować siodła( Airbike np. zdaje się daje możliwość testowania siodełek Speca,ale przyznam,że nie do końca wiem na jakich zasadach).

Napisano

Crank Brothers wydał jakieś nowe siodełka do all mountain... moi znajomi nie mają fajnych siodełek :/ Pozostaje mi opcja kupić, potestować, sprzedać i tak aż do skutku :/

Napisano

A w czym jeździsz? Masz wersję czarną czy białą ? Ja chciałbym białą ale nie wiem czy ta skóra się nie zetrze :/

Napisano

Polecam WTB Silverado ostatnio kupiłem i jest świetne!

Od razu po założeniu pojechałem w trase i tyłkowi tak się spodobało, że po 70km nie chciał zsiadać :)

Do tej pory męczyłem sie na jakimś Selle Royal z Krossa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...