Tad3k Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Witam. Mam wielki problem. Składam drugą kolarkę i początkowo miała być ostrym kołem. Lecz... Znalazłem w internecie piasty, które noszą nazwę coaster brake, torpedo. Byłoby to dla mnie super rozwiązanie. Koła nie są na sztywno z korbą związane, można na chill'u śmigać z górki, hamulce są jak w ostrym(w nogach), no i wygląd ostrego koła( bez klamek, cięgien itd. itp.). Przechodząc do sedna sprawy. Zakupiłem piękne obręcze stożkowe 50mm, z 36otw. Po czym zacząłem szukać piast. Natknąłem się na: http://harfa.webworld.pl/?do=pokazProdukt&pid=956&firma=231 Super sprawa! Cena za granicą w miarę przystępna, wygląd super, marka dobra... No tak, tyle że ta piasta ma 32otw.!!! Powiedziałem trudno, szukam dalej. Szukałem, szukałem, szukałem, i co? Oczywiście nic!!! Same Sram Torpedo, albo 20-letnie graty z allegro. Bardzo proszę o pomoc! Czy w ogóle można kupić jakiegoś porządniejszego coaster brake'a? W grę wchodzi ściąganie z zagranicy. Cena do 100$. Pozdrawiam.
Dab84 Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Na alledrogo jest teraz do dorwania piasta STURMEY ARCHER. Czeskie VELOSTEEL też są na 36 otworów i są całkiem dobrej jakości.
zekker Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Ta piasta srama chyba nie ma hamulca. Ma wolne lub ostre koło po manipulacji śrubokrętem. Zajrzyj na rowerystylowe.pl może coś będą mieli ciekawego. Rozważ też piasty 3 biegowe torpedo. Dochodzi ta linka od zmiany przełożeń, ale może łatwiej coś upolować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.