Seba84 Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Witam wszystkich. Otóż od pewnego czasu planuje zakup roweru dla siebie. Mam 187cm wzrostu i warze 90kg. Rowerem głównie będę poruszał się po terenach leśnych. Cenowo chciałbym się zmieścić w 3000zł. Zakup będzie dokonany przez internet. Proszę o fachową pomoc w doborze roweru. Pierwsza wersja to CUBE Attention model 2012 CUBE Attention blackâ'n'âred cena z Allegro: 2899 Druga wersja to KTM Ultra Flite model 2011 KTM Ultra Flite - Rowery KTM . KTM BIKE - MARCELI - Sklep Rowerowy. cena z Allegro: 2975 Trzecia wersja to Wheeler Eagle 40 model 2011 Wheeler | rower | EAGLE 40 cena z Allegro: 3349 Nie ukrywam że od strony wizualnej najbardziej mi się podoba Wheeler i KTM. Tylko ten wheeler wykracza poza mój budżet. Ale jeśli koś rzetelny napiszę że warto dołożyć bo ma to, lub tamto lepsze to w tedy dozbieram i kupię Wheelera. Czekam również na inne propozycje, jestem otwarty na inne marki/modele
AXE95 Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Wheeler ma najlepszą korbę (hollowtech- poczytaj o tym) następną bardzo ważną sprawą jest to że Epicon jest powietrzny czyli ustawisz go do każdej wagi. Moim zdaniem warto dopłacić.
Seba84 Napisano 5 Maja 2012 Autor Napisano 5 Maja 2012 Witam ponownie. Panowie co sądzicie o tym rowerku MBIKE RENEGADE DSX model 2012 Mbike Renegade DSX : Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl cena z Allegro: 3299 Wyglad w porównaniu do Wheelera ma hmm "sportowy"? (nie wiem czy to dobre okreslenie) Ale porównując go do wspomnianego Wheelera to który wypada lepiej z osprzetem? (wydaje mi się że jednak Heel)
beardman Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Wg mnie z każdego z wyżej wymienionych rowerów będziesz zadowolony. Są złożone z porządnych komponentów i całkiem sensownie. Jeśli jednak miałbym wybierać to wziąłbym Wheelera, głównie ze względu na amorek. Jako jedyny ma powietrznego Epikona, który zresztą jest bardzo chwalony. MBike z kolei ma hamulce Avida, na które ludzie narzekają. Należało by o nie spytac kolegę Andrew (taki forumowy ekspert od hampli ). Pozdrawiam
Seba84 Napisano 8 Maja 2012 Autor Napisano 8 Maja 2012 Witam. Ciąg dalszy poszukiwania roweru, oczywiście na prowadzeniu ciągle Wheeler Eagle 40. Buszuje po necie chcąc znaleźć „coś” jeszcze, ale to co znajduje zazwyczaj pod siodełkiem ma gorsze komponenty (słabszy amorek). Ogólnie nie chce marki roweru która jest dość mocno spopularyzowana(Kros, Unibike, Merida, Kellys) Zauważyłem to na forum i na trasach. Z kolei za niektóre marki płaci się za napis na ramie (Specialized, Scott, Ghost) oczywiście porównując dane modele z Wheelerem który wg. mnie ma bardzo dobre komponenty jak na ten przedział cenowy. Ogólnie mam czas, i nie spieszy mi się z zakupem, więc sobie jeszcze poprzeglądam, poczytam itp. Pozdrawiam
Obes Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 Wheeler będzie ok. jako rower turystyczny, czyli do jazdy dla przyjemności w terenie, jednak dostępny rozmiar 20" będzie raczej za mały ... Jednak 20" może być dobry , rama dosyć długa ...
Seba84 Napisano 9 Maja 2012 Autor Napisano 9 Maja 2012 Hejka. Również wydaje mi się ze jak na moja jazdę taki rowerek będzie wystarczający. Rozmiar 20 powinien być ok. Pozdrawiam. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Sagitt77 Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 Tu masz wheelera troszkę taniej z innym amorkiem ale też powietrznym http://allegro.pl/wheeler-eagle-40-model-2012-nowosc-i2333654095.html
komars83 Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 Witam. Proszę o Wasze porady-opinie który rower wybrać. Jest to rower crossowy i tak...zastanawiam się nad: 1. http://www.t-bike.pl/kross-evado-4-0-2012.html 2. http://allegro.pl/rower-wheeler-cross-6-5-m-2011-gratis-okazja-i2304873362.html 3. http://allegro.pl/rower-merida-crossway-300-d-52-tarn-gory-model2012-i2304163234.html Byłbym wielce wdzięczny za pomoc
Seba84 Napisano 10 Maja 2012 Autor Napisano 10 Maja 2012 <p> Tu masz wheelera troszkę taniej z innym amorkiem ale też powietrznym http://allegro.pl/wh...2333654095.html Model na rok 2012 również obczajałem. I wszystko było by ok gdyby nie "biały lakier". Nie gustuje w białych,jasnych,jaskrawych kolorach, jeśli chodzi o rower i nie tylko. Zresztą wydaje mi się to mało praktyczne, gdyż wszelkie obicia, otarcia i zadrapania bardziej widać. Jeszcze jakby był pół na pół z ciemnym kolorem to ok, ale cały biały odpada.
dejtrejder Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 Zamiast brać Wheelera za 4900 można by się zastanowić czy nie wziąć mBike'a za 3300 a różnicę w kwocie 1600 zł przeznaczyć na porządny amortyzator a tego z roweru sprzedać. Epicona można kupić za 600 zł a pozostałego tysiaka przeznaczyć na ubranie rowerowe, buty SPD itp. Albo iść na całość i kupić amortyzator za całą różnicę. Wtedy mamy do wyboru już coś z wyższej półki: reba, manitou r7... Tego KTMa też można potraktować w podobny sposób. Kupić mu Epicona od razu i lepszą korbę za rok po zużyciu seryjnej. Mając do dyspozycji 4900 to może lepiej kupić CUBE LTD i nic nie kombinować? One są już seryjnie z dobrymi amortyzatorami i osprzętem. Do tego wizualnie są fajnie zrobione... Np coś takiego jak tu: http://allegro.pl/rower-cube-ltd-cc-mtb-gliwice-pirsport-dhl-free-i2332441693.html
Seba84 Napisano 11 Maja 2012 Autor Napisano 11 Maja 2012 4900zł to cena katalogowa z 2011r. Natomiast rowerek stoi na Allegro za 3390zł. Roweru szukam odkąd mój temat pojawił się na forum i do dziś nic lepszego nie znalazłem w tym przedziale cenowym i z takim opancerzeniem. Jeśli natomiast znajdziesz coś godnego uwagi oczywiście bez dokładania/dokupywania/wymiany cześci w rowerze zaraz po zakupie roweru, to będę wdzięczny za pomoc.
Seba84 Napisano 23 Maja 2012 Autor Napisano 23 Maja 2012 Witam. Dawno się tu nie odzywałem w związku z ciągłym poszukiwaniem roweru. Który z tych trzech rowerków wypada najlepiej. Proszę o odpowiedzi, z góry dzięki za nie. Allegro Allegro Allegro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.