Skocz do zawartości

[800]Rower górski, najlepiej znanej marki.

GerbaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

SR XCT-V3 nie jest najwyższej klasy amorkiem. Osprzęt w 10-V też nie powala (przyzwoity zaczyna się od 40-V) ale spokojnie za parę złotych wstawisz lepszy jak ten siądzie. Na 8 lat to chyba nie ma co liczyć, że nie będzie żadnych inwestycji :) ale jak wymienisz przerzutki i pewnie widelec to za 8 lat będziesz miał super rower :)

Napisano

Rozumię, że chodzi o Matts 2011?

Myślę, że w tej cenie warto, chociaż zaraz polecą Ci Lazaro lub Kandsa :)

Za taką cenę masz rower z, moim zdaniem, dobrą gwarancją, kupiony lokalnie w sklepie.

Jak nawet po gwarancji padnie jakiś element osprzętu to zamontujesz z wyższej półki i będziesz miał lepszy rower :) Nawet gdybyś teraz samodzielnie zamontował kupione na Allegro przerzutki Deore to wyszłoby taniej niż ja dałem za 40-V.

Czy są tez rowery Corssway Lady w podobnych cenach?

Napisano
Rozumię, że chodzi o Matts 2011?

Tak, chodzi o dokładnie ten model. Identyczny jest u mnie w sklepie GO Sport z Gwarancją i oczywiście nowy. Jest to już ostatnia sztuka w tej cenie, bo normalnie kosztuje tam 1449zł. Dodam że ja bardzo rzadko zmieniam przerzutki w rowerze, więc nie liczy się dla mnie że przerzutka będzie jakoś szybciej wchodziła bo ja podczas codziennej jazdy nie zmieniam przerzutki, tylko gdy jadę w dłuższą drogę na innym terenie. A rozumiem że rama w tym rowerze jest solidna i wytrzyma znacznie dłużej niż rower LongWay z Auchan. Liczę że Merida wytrzyma 8 lat bez rdzy i pęknięć.

Pozdrawiam.

Napisano

Jeżeli chcesz firmówkę, to ta cena jest bardzo dobra.

Rama to jest to samo co 40-V.

Dobry cenowo ale 'mniej firmowy' jest Arkus VIP 6.0 z 2010, duża siec serwisowa, 2 lata gwarancji, ale są dostępne tylko 18" ramy. Nie podałeś chyba nigdzie jakiego rozmiaru szukasz więc nie wiem czy by CI pasowała.

Napisano

Co do klocków to Author 3cc - są bardzo chwalone

A ja osobiście bym uzbierał do 1600 złotych i mieć naprawdę porządny rower np.

Kross Level A2

Unibike Evolution

To są porządne rowerki .

Napisano

Jak znam życie to autor wątku w przypadku tych 1000 zł. i tak przekracza budżet :(

Niestety nie każdego stać na wydatek 1600 zł.

BTW: znajdź Evolusion za 1600 :)

Napisano

Kupiłem już Meridę, stoi u mnie w garażu i jeździ się nią bardzo fajnie a co do przerzutek to zmieniają się bardzo szybko a rower jest piękny.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...