fomicz Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 SR XCT-V3 nie jest najwyższej klasy amorkiem. Osprzęt w 10-V też nie powala (przyzwoity zaczyna się od 40-V) ale spokojnie za parę złotych wstawisz lepszy jak ten siądzie. Na 8 lat to chyba nie ma co liczyć, że nie będzie żadnych inwestycji ale jak wymienisz przerzutki i pewnie widelec to za 8 lat będziesz miał super rower
GerbaPL Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Napisano 4 Czerwca 2012 Dodam że 10V 2011 kosztuje teraz 1049zł w sklepie Go Sport i właśnie ta promocja mnie przykusiła.
fomicz Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Rozumię, że chodzi o Matts 2011? Myślę, że w tej cenie warto, chociaż zaraz polecą Ci Lazaro lub Kandsa Za taką cenę masz rower z, moim zdaniem, dobrą gwarancją, kupiony lokalnie w sklepie. Jak nawet po gwarancji padnie jakiś element osprzętu to zamontujesz z wyższej półki i będziesz miał lepszy rower Nawet gdybyś teraz samodzielnie zamontował kupione na Allegro przerzutki Deore to wyszłoby taniej niż ja dałem za 40-V. Czy są tez rowery Corssway Lady w podobnych cenach?
GerbaPL Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Napisano 4 Czerwca 2012 Rozumię, że chodzi o Matts 2011? Tak, chodzi o dokładnie ten model. Identyczny jest u mnie w sklepie GO Sport z Gwarancją i oczywiście nowy. Jest to już ostatnia sztuka w tej cenie, bo normalnie kosztuje tam 1449zł. Dodam że ja bardzo rzadko zmieniam przerzutki w rowerze, więc nie liczy się dla mnie że przerzutka będzie jakoś szybciej wchodziła bo ja podczas codziennej jazdy nie zmieniam przerzutki, tylko gdy jadę w dłuższą drogę na innym terenie. A rozumiem że rama w tym rowerze jest solidna i wytrzyma znacznie dłużej niż rower LongWay z Auchan. Liczę że Merida wytrzyma 8 lat bez rdzy i pęknięć. Pozdrawiam.
fomicz Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Jeżeli chcesz firmówkę, to ta cena jest bardzo dobra. Rama to jest to samo co 40-V. Dobry cenowo ale 'mniej firmowy' jest Arkus VIP 6.0 z 2010, duża siec serwisowa, 2 lata gwarancji, ale są dostępne tylko 18" ramy. Nie podałeś chyba nigdzie jakiego rozmiaru szukasz więc nie wiem czy by CI pasowała.
ProCombat Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Co do klocków to Author 3cc - są bardzo chwalone A ja osobiście bym uzbierał do 1600 złotych i mieć naprawdę porządny rower np. Kross Level A2 Unibike Evolution To są porządne rowerki .
fomicz Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Jak znam życie to autor wątku w przypadku tych 1000 zł. i tak przekracza budżet Niestety nie każdego stać na wydatek 1600 zł. BTW: znajdź Evolusion za 1600
GerbaPL Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Napisano 4 Czerwca 2012 Kupiłem już Meridę, stoi u mnie w garażu i jeździ się nią bardzo fajnie a co do przerzutek to zmieniają się bardzo szybko a rower jest piękny. Dziękuję wszystkim za pomoc.
fomicz Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 I super. Najważniejsze, że nie pognałeś w przepaść cenową a rower powinien kilka lat posłużyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.