Eskulap Napisano 27 Kwietnia 2012 Napisano 27 Kwietnia 2012 Witam Czy ktoś wie (namacalnie) jaka jest różnica techniczna między suportami XTR, XT i SLX. Wszystkie ważą około 95 gramów. Tylko proszę o nie wypowiadanie się mistrzów teoretyzowania.
Gość ANDRIUBIKER Napisano 27 Kwietnia 2012 Napisano 27 Kwietnia 2012 rozumiem ze chodzi o suport hollowtech II ? wiec poza kolorem kompletnie zadna
Eskulap Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Napisano 27 Kwietnia 2012 Tak, o hollowtech II. Doszedłem do takich właśnie wniosków, ale chciałem sprawdzić, czy się aby nie mylę.
Gość ANDRIUBIKER Napisano 27 Kwietnia 2012 Napisano 27 Kwietnia 2012 w suportach na kwadrat i octalink juz roznice byly i to duze w octalink lacznie z brakiem kompatybilnosci xtr z pozostalymi grupami, ale w hollowtech II trudno zrobic cos jeszcze zeby xtr byl inny, taka prosta konstrukcja suportu jest , wiec tylko malowanie jest inne dla poszczegolnych grup, niektorzy twiersdza ze w tanszych grupach sa gorszej jakosci lozyska i szybciej suporty padaja, ale ja tego nie zauwazylem , wiec potwierdzic nie moge , choc nie wykluczam takiej mozliwosci
tobo Napisano 27 Kwietnia 2012 Napisano 27 Kwietnia 2012 Można zrobić, dać lepszej jakości łożyska i inaczej je uszczelnić Skoro niektórym firmom udaje się stworzyć suport tego typu trwalszy to widocznie jest to kwestia jakości podzespołów
Gość ANDRIUBIKER Napisano 27 Kwietnia 2012 Napisano 27 Kwietnia 2012 dlatego napisalem ze nie zaprzeczam moze i tak jest , sam juz suportow shimano nie uzywam, bo stusuja lozyska o rozmiarze takim ktory nie jest dostepny w normalnej sprzedazy, jezdze na token-ach, i w razie zuzycia kupuje sie lozyska SKF lum TIMKEN za pare pln i zglowy koljene tysiace km, w suportach hollowtech II , czy x-type, cala jakosc to jakosc lozysk(te sa uszczeniane same w sobie ) i jesli sa dobrej jakosci to dodatkowe uszczelnienia juz nie sa konieczne i na dluuugo wystarcza taki suport
Dragonfly Napisano 28 Kwietnia 2012 Napisano 28 Kwietnia 2012 Róznicy technicznej między xtr HTII i slx niema.Suport xtr wytrzymał mi tyle samo co slx.Niema co przepłacać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.