Skocz do zawartości

[przerzutka tył sram kółka] Kółka w przerzutce SRAM x9 vs x7

slaweksie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Was!

Czy ktoś ma wiedzę czy kółka wózka w przerzutce tylnej w modelach SRAM x9 i x7 są takie same ??

Moje kółka w x9 się wytarły, same kółka do x9 to koszt około 100-140 PLN, a cała przerzutka x7 to koszt 160-180 PLN (oryginały)

Kółka do adopcji a reszta na spylenie lub na nagłe wypadki.

Napisano

polecam zerknąć w ofertę Tacxa:

http://allegro.pl/kolka-przerzutki-tacx-t-4080-sram-9-0-x9-x0-i2292960378.html

po zajechaniu kółek w 9.0Sl zastosowałem zamienniki właśnie tej firmy i jest lepiej. kółeczka są lżejsze o ok 8g od SRAMowskich ale najważniejsze że są szczelniejsze. łożyska w oryginale dawały radę do pierwszego ( bardzo ) błotnego maratonu. w Tacxach mają już kilka takich za sobą. po każdym je rozkręcam i czyszczę ale nadal kręcą się płynnie :)

Napisano

Patrzyłem też na te kółka, choć te nowe sramoskie są takie ażurowe.

Chyba wykombinuje zakup x7, ale muszę być pewien że 7 to to samo.

Czekam na info od Srama.

Napisano

a bo SRAM kombinuje z tymi kółkami :wacko:

kolega ma X.9 do której pasują te Tacxy. nie jest tak że do Twojej zmieniarki podejdą każde kółeczka?? gdzieś czytałem że w najnowszych juz niema tego udziwnienia w górnym kółku

Napisano

Jeśli jesteś w stanie wydać parę złotych więcej to polecam kółeczka z alu. np KCNC albo token. Osobiście użytkuję KCNC - mają za sobą około 10 błotnych maratonów i nadal mają się dobrze (oczywiście serwisuje je regularnie)

Napisano

Harfa dała informacje że od 2010 w x7 są takie same kółka jak w x9

Jeśli jesteś w stanie wydać parę złotych więcej to polecam kółeczka z alu. np KCNC albo token. Osobiście użytkuję KCNC - mają za sobą około 10 błotnych maratonów i nadal mają się dobrze (oczywiście serwisuje je regularnie)

gdzie można kupić takie kółka ?? na allegro nie ma ...

znalazłem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...