slaweksie Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam Was! Czy ktoś ma wiedzę czy kółka wózka w przerzutce tylnej w modelach SRAM x9 i x7 są takie same ?? Moje kółka w x9 się wytarły, same kółka do x9 to koszt około 100-140 PLN, a cała przerzutka x7 to koszt 160-180 PLN (oryginały) Kółka do adopcji a reszta na spylenie lub na nagłe wypadki.
marsman Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 polecam zerknąć w ofertę Tacxa: http://allegro.pl/kolka-przerzutki-tacx-t-4080-sram-9-0-x9-x0-i2292960378.html po zajechaniu kółek w 9.0Sl zastosowałem zamienniki właśnie tej firmy i jest lepiej. kółeczka są lżejsze o ok 8g od SRAMowskich ale najważniejsze że są szczelniejsze. łożyska w oryginale dawały radę do pierwszego ( bardzo ) błotnego maratonu. w Tacxach mają już kilka takich za sobą. po każdym je rozkręcam i czyszczę ale nadal kręcą się płynnie
slaweksie Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Napisano 26 Kwietnia 2012 Patrzyłem też na te kółka, choć te nowe sramoskie są takie ażurowe. Chyba wykombinuje zakup x7, ale muszę być pewien że 7 to to samo. Czekam na info od Srama.
marsman Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 a bo SRAM kombinuje z tymi kółkami kolega ma X.9 do której pasują te Tacxy. nie jest tak że do Twojej zmieniarki podejdą każde kółeczka?? gdzieś czytałem że w najnowszych juz niema tego udziwnienia w górnym kółku
Jakubas Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Jeśli jesteś w stanie wydać parę złotych więcej to polecam kółeczka z alu. np KCNC albo token. Osobiście użytkuję KCNC - mają za sobą około 10 błotnych maratonów i nadal mają się dobrze (oczywiście serwisuje je regularnie)
slaweksie Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Napisano 27 Kwietnia 2012 Harfa dała informacje że od 2010 w x7 są takie same kółka jak w x9 Jeśli jesteś w stanie wydać parę złotych więcej to polecam kółeczka z alu. np KCNC albo token. Osobiście użytkuję KCNC - mają za sobą około 10 błotnych maratonów i nadal mają się dobrze (oczywiście serwisuje je regularnie) gdzie można kupić takie kółka ?? na allegro nie ma ... znalazłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.