Skocz do zawartości

[korba] Zestaw czy może 1 blat?

TrixTer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moge sie mylic, ale zdaje sie ze korby Truvativ'a sa nieco problematyczne przy wymianie blatow - nie jestem pewien czy beda pasowac szimanowskie? Pamietam ze kiedys mialem jakas korbe do ktorej nie pasowaly zamienniki, trzeba bylo wrzucic blat tej samej firmy, i to chyba wlasnie bylo Truvativ?!?

Dla pewnosci radze posluchac tych, ktorzy wiedza co pisza ;)

Swoja droga bardziej sie oplaca kupic zestaw trzech blatow - jedynie 32zl wiecej!

POZDRo-:ver

Napisano

problemu z wymiana nie powinno byc ja blaty truvativa mialem w korbie shimano, a czy zmienic wszystki czy jedna zalezy od stanu zuzycia, bezpieczniej wszystkie bedziesz mial spokoj i wszystko nowe

Gość ANDRIUBIKER
Napisano

problemu z wymiana nie powinno byc ja blaty truvativa mialem w korbie shimano, a czy zmienic wszystki czy jedna zalezy od stanu zuzycia, bezpieczniej wszystkie bedziesz mial spokoj i wszystko nowe

Z doswiadczenia wynika ze srodkowa tarcza zuzywa kilka razy szybciej od pozostalych, wiec jesli obie (najmniejsza I najwieksza ) sa dobre to wymien tylko srodkowa, ale tu znowu skoro zuzywa sie ona najbardziej to I powinna byc najwyzszej jakosci, najlepiej tytanowa xtr, ale to koszt, wiec smialo slx/ xt ta kompozytowa, ale tu sie wlasnie pojawia problem kompatybilnosci, o ile rozstaw srub jest faktycznie identyczny, o Tyle offset jest inny w koronkach shimano sgx, I sa dwa wyjscia albo kupic kompozytowa slx/xt I zeszlifowac nadmiar materialu wokol oczek mocujacych tarcze(sporo roboty, ale warto) albo kupic tarcze shimano deore lx/xt z modeli do m770 czyli aluminiowa I bedzie pasowac bez przerabiania idealnie ...

Gość ANDRIUBIKER
Napisano

już kupiłem SLX :)

mocna I wytrzymala tarcza, ale jesli jest to sgx compozytowa, to bedziesz musial ja przerobic, sporo roboty I warto sie przylozyc, ale efekt bedzie super

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...