Skocz do zawartości

[hamulce] Deore 525 z defektem

RzemieN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Znalazlem na allegro taka aukcje w ktorej sprzedajacy oferuje uszkodzone deore 525 za 120zl. Uszkodzeniu ulegla uszczelka na tłoczku, zreszta zobaczcie sami

KLIK

moja prosba jest nastepujaca czy gdzies dostane taka uszczelke ? moze jakis McGyver zna domowy sposob na tego typu rzeczy :blush:

Napisano

Co do dostępności to trzeba by zadać to pytanie najlepiej producentowi vel dystrybutorowi. (albo zapytać facetów z serwisu)

Jeżeli chodzi o domowe sposoby to bym uważał, bo naprawa tego typu uszczelki (żeby oczywiście dobrze działała) może sprawić problem, lub potem w najmniej oczekiwanym momencie zawieść :|

Osobiście mimo iż mam zacięcie do majsterkowania, nie zdecydowałbym się na to :blush:

Napisano

Tylko trzeba też brać pod uwagę, że normalna guma pod wpływem oleju mineralnego sie rozpuszcza - ale chyba jest dość duży wybór tego typu rzeczy, więc nie powinno być z tym problemów :)

Napisano

Ale do tego zestawu musze dokupic jeszcze tarcze i adapter oraz płyn i tą czesc w najgorszym wypadku nowa klamke :) Nie wiem czy warto.

Napisano

Zamiast orgynalnego płynu SH możesz wlac LHM+,kosz to okolo 25zł za litr.Koszt tarczay i adaptera nie powinien przektoczyc 120zl. Ale moim zdaniem nie opłaca sie tak zrobić. Troche drorzej wyjdzie kupic nowe 535 albo 525, ale znacznie lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...