kalifas Napisano 20 Kwietnia 2012 Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam szanownych forumowiczów Na wstępie cześć wszystkim bo jestem tutaj nowy. Szukam osób, które mają rower Kands Maestro 2012. Jestem na kupnie roweru i najprawdopobniej wybiorę ten model. Jednak przed zakupem chciałbym poznać wrażenia innych użytkowników. Jeżeli ktoś z Was ma tego Kandsa to odezwijcie się i skrobnijcie jakąś mini recenzję Myślę, że model chyba wybrałem trafnie. 60% jeżdżę po asfalcie, kostce (ogólnie miasto i tereny podmiejskie), 40% to las (korzenie, trochę piasku, małe nierówności, czasem jakaś górka). Rozmiar ramy w moim przypadku to 19"/cross lub 18"/MTB. Mam 175cm wzrostu i wysokość od ziemi do krocza jakieś 81cm. Rozmiar ramy mam nadzieję dobrze wybrałem? Na początku szukałem tylko MTB, ale chyba słusznie zmieniłem zdanie na Crossa. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
Froop Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Kupujesz przez internet czy osobiście? Ile masz do wydania na rower? wchodzą w rachubę inne rowery niż ten co podałeś?
kalifas Napisano 3 Maja 2012 Autor Napisano 3 Maja 2012 Kupuję osobiście bo lubię podotykac przed zakupem. Do wydania mam około 1500zł. Jeszcze nie zdecydowałem się na konkretny rower. Kryterium jest tez wygląd roweru a Kands wyglada całkiem przyzwoicie. Nie mam parcia na firmowe naklejki Merida itp. bo chyba nie warto płacić na nazwe a za konkrety. Teraz szukam roweru, który mi posłuży lepiej niż obecny. Rozważam MTB lub Cross.
Gagarin40i4 Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Ja kupiłem coś takiego , a właściwie zamówiłem jutro powinien przyjść. Nie wiem jak sie jeździ ale czytałem raczej dobre opinie, w każdym razie pokazuje ze jest taka opcja. http://www.mudserwis.com/kross-2011-evado-12-p-1430.html
kalifas Napisano 3 Maja 2012 Autor Napisano 3 Maja 2012 Niestety, ale rowery Kross nie trafiają w moje gusta estetyczne. Jak na razie faworytem jest Kands Maestro, ale wolę przed zakupem skonsultować się z ludźmi którzy chorują na cyklozę czyli z Wami
krism4a1 Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 czytałeś mini recenzję Lazaro ? Firma ta sama co produkuje Kands, choć dzisiaj dołożyłbym 100zł i kupił Kands Maestro.
Froop Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 przejrzałem allegro i rzeczywiście ten KANDS prezentuje się całkiem ładnie nie tylko pod względem wizualnym jak i technicznym Myślę że do tej kwoty będzie to bardzo dobry wybór, widzę że kands z roku na rok coraz lepiej się sprzedaje no i ma coraz lepsze sprzęty Jedyny minus w tym rowerku to hamulce ALHONGA, bardzo nie fajne, miałem i nie polecam. No ale może twoje będą lepsze i będą dobrze spełniać swoje zadanie Także jedź do niego, podotykaj i kupuj !!!
loooonger Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 cześć wszystkim Waham się przed wyborem między Kands Maestro a Dema Merano, może znajdzie się ktoś życzliwy i obiektywny, doradzi co wybrać (może znajda się użytkownicy tych właśnie rowerów i przedstawią ich wady, zalety)? Ewentualnie zaproponuje jakiś rower w podobnej cenie
Pawelszcz Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Witajcie, Podpinam się pod temat, też jestem na etapie szukania najlepszej opcji w przedziale cenowy, do 1500 zł, co sądzicie o takim egzemplarzu: http://www.ebay.de/itm/Lagerraumung-Corratec-X-Vert-Cross-Base-RH-48-2009-Herren-Crossrad-/230784017207?pt=Sport_Radsport_Fahrräder&hash=item35bbcca337#ht_9323wt_929 Czekam na podpowiedzi. P.
Manstar Napisano 24 Maja 2012 Napisano 24 Maja 2012 Gdzie można kupić ten rower oprócz kupywanie przez neta? ----> Kands Maestro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.