Skocz do zawartości

[korba] Ocena zużycia

kitwie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam prosiłbym o ocenę zużycia mojej korby SLX. Kupiłem ją rok temu z nie wiadomym przebiegiem i zrobiłem ok 800km. Prosze o ocene zębatek :)

FOTO

lz310_IMG_2072.JPGdi584_IMG_2073.JPGsz3_IMG_2074.JPGyz320_IMG_2075.JPGkh574_IMG_2076.JPGip406_IMG_2068.JPGlv157_IMG_2069.JPGqc89_IMG_2070.JPG

Napisano

A co sie z nią dzieje?jak działa to jeździć dalej aż nie zaszwankuje,

RE

Co to znaczy na moje 3500km?A na moje to moja korba najtańsza siemano za 60zł ma z 10 tys i wygląda lepiej niż to to na foto używane na jednym łancuchu jak widze chyba aż do jego wyciągniecia do podwójnej długosci nominalu

A biegi zmieniane w locie podczass jazdy pod góre z pełną petara.heh

Napisano

RE

Co to znaczy na moje 3500km?A na moje to moja korba najtańsza siemano za 60zł ma z 10 tys i wygląda lepiej niż to to na foto używane na jednym łancuchu jak widze chyba aż do jego wyciągniecia do podwójnej długosci nominalu

LOL...podeślij foto ten swojej po 10 tyś to się pośmiejemy :)

Napisano

RE

A biegi zmieniane w locie podczass jazdy pod góre z pełną petara.heh

No i po co spamujesz temat? Jak się nie znasz?

• 4 tygodnie później...
Gość voytec
Napisano

Korbie nic nie jest. O zużyciu które nie pozwala na dalszą eksploatację można mówić wtedy kiedy zęby są wyraźnie skośnie od strony nachodzenia łańcucha na korbę. Tu są już zużyte ale nie powinno to przeszkadzać w przyjęciu nowego łańcucha.

PS. Ja na wyśmigałem 15kkm ale ja w M442 są tarcze stalowe a w SLX o ile pamiętam są aluminowe/aluminowo kompozytowe więc raczej tyle nie wytrzymają.

Napisano

W tym modelu aluminiowy jest tylko blat. Autorowi proponuję jeździć i sobie głowy zużyciem nie zawracać, pierwszy padnie i tak blat. W tej chwili jest jeszcze w dobrym stanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...