Mod Team mrmorty Napisano 15 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2012 Hej wstyd się przyznać ale poza obsługą nawigacji na oprogramowaniu MioMap jestem w tej kwestii zupełnym laikiem. Mam za zadanie nagrać kilka śladów ciekawych(moim zdaniem) i potencjalnych tras rowerowych w moim regionie. Dostałem powyższą cegłę(bo ten gps z niczym innym mi się nie kojarzy) ze słowami - instrukcję znajdziesz w sieci Instrukcji nie znalazłem, ale obsługa jest dość intuicyjna mimo mocno ukrytych funkcji Mój problem natomiast polega na tym że kompletnie nie wiem jak korzystać ze śladów? Jak to jest - czy u mnie ślad z dowolnej aplikacji GPS będzie "chodził"? Ostatnio wpisuję swoje treningi na Endomondo ale bez korzystania z aplikacji(treningi bez trasy) i czy ślad z takiej aplikacji(np ślad z jego treningu) da rady odpalić na tym cudzie techniki?
iksC Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Instrukcja jest obecna w sieci ( http://www8.garmin.com/manuals/2905_OwnersManual.pdf) ale nie precyzuje zbytnio kwestii importowania plików do urządzenia. Najpierw dla jasności: Route - Garmin rozumie jako trasę wyznaczoną "kursorem po mapie" Track - to ślad będący zapisem czyjejś aktywności, obojętnie nagranej na danym urządzeniu czy innym. Twój model jest wyposażony w karty pamięci (choć nie wiem czy dysponuje również wewnętrzną pamięcią). Zdecydowania najprościej i najpewniej sytuacja wygląda jeśli aplikacja MapSource rozpoznaje Twoje urządzenie. Program jest darmowy, a aktywacja wymaga tylko mapa jaką pod nim obsługujemy. O ile w grę wchodzi TRACK akytwacja mapy nie jest więc niezbędna. W takim wypadku MapSource odczyta track w większości popularnych formatów (wystarczy porzeciągnąc na okno MS) i poprzez opcję "wyślij do urządzenia" dokona transferu do pamięci urządzenia/kartry i konwersji na cokolwiek 276C rozpoznaje i używa.
Mod Team mrmorty Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Mod Team Napisano 17 Kwietnia 2012 Wielkie dzięki już działam. Najbardziej mi chodziło o skomunikowanie się z urządzeniem - próbowałem z programami typu ActivSync ale lipton
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.