Lezza Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Cześć, ostatnio byłem zmuszony do odkręcenia hamulców oraz zacisków i spotkało mnie dziwne aczkolwiek bardzo interesujące zjawisko w postaci malutkiego oringa który był na jednej ze śrub przykręcanych do ramy z przodu. Dziwne jest to, bo tam jest 10-12Nm ścisku, więc ten oring szlag trafi a o dziwo go szlag nie trafił... niestety nie mogę sobie przypomnieć w którym dokładnie miejscu był.... ale wydaje mi się że na samym początku, dlatego nie jest w ogóle zniszczony. Jest miękki, więc bez trudu jestem w stanie go założyć z powrotem I teraz pytanie do Was. Po co on jest? gdzie go dać z powrotem? dlaczego jak już jest tylko jeden? i dlaczego w żadnej instrukcji AVIDA nie ma ani jednego rysuneczku o nim? Zdjęcie: Uploaded with ImageShack.us
tobo Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Wg mnie ten oring nie jest mocowany w zadnym miejscu, gdzie zacisk przykrecony jest do ramy/widelca. Może to zasługa tego kto składał rower?
Lezza Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Napisano 8 Kwietnia 2012 Wg mnie ten oring nie jest mocowany w zadnym miejscu, gdzie zacisk przykrecony jest do ramy/widelca. Może to zasługa tego kto składał rower? No nikt tego nie dotykał oprócz Kellysa. Jeżeli tak by było, to dali ciała na całej linii
Miliron Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Ale zonk W tym połączeniu nie powinno być żadnego origna Panowie z taśmy montażowej różne potrafią dziwa stworzyć
Lezza Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Napisano 9 Kwietnia 2012 ha! po odkręceniu jednej manetki z matchmakerem, w śrubie był jeden oring zgnieciony w drugim matchmakerze nie było. hahaha no nie mogę, naprawdę. Ciekawe gdzie jeszcze są! :]
Nastar Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Widać Kellysy kryją ciekawe tajemnice :-) Zobaczymy co mój przede mną jeszcze odkryje ;-)
miller Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Mam taki oring, nawet dwa, oryginalnie były w zestawie wentyla pod nakrętką, między obręczą a nakrętką ale skąd się u Ciebie wziął w tym miejscu to nie mam pojęcia
Druid Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Ja taki Oring mam w miejscu gdzie jest śrubka do odpowietrzania! Sprawdź może u Ciebie tam braknie
seebcioo Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Jedno jest pewne, z pewnością nie było go na śrubce, którą mocujemy zacisk do ramy / amortyzatora / adaptera Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.