Skocz do zawartości

[do 1700] Kross level A2 2012 czy Unibike fusion disc 2012 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Napisano

Unibike ma opony które super sprawdzają się na drodze (małe opory, ciche i w miare twarde) jak i w terenie (bieżnik po bokach fajnie trzyma podczas składania się na zakrętach) natomiast Kross ma opony typowo terenowe

Napisano

W sumie rowery bardzo podobne osprzętowo, jednak również postawiłbym na Krossa. Jest kilka szczegółów które go wyróżniają jak manetka blokady widelca, korby na octalink. A te słabe tarczówki bym sobie odpuścił.

Napisano

Stałem przed podobnym dylematem, ale wybrałem krossa 2012. Na unibike pojeździłem w sklepie na Grochowie.

Geometria ramy mi nie pasowała, wyraźnie gorzej pracujący amorek ( moje odczucie ) brak blokady nie mówiąc o zdalnej, jest cięższy, brak osłonki na łańcuch, słabej jakości hamulce, słabszy osprzęt, zwykłe gumowe chwyty, itd...

Polecam krossa, ze względu na ramę, kolor, komponenty i dobre hamulce Tektro.

Wady są takie że klocki przy dotykaniu obręczy strasznie skrzeczą, ale to chyba kwestia dotarcia. Aha i Siodełko jest masakrycznie twarde.

Napisano

Bo siodła sportowe Selle Royal słyną z tego , że są twarde . Lecz nie zmienia to faktu że są to bardzo dobre siodła .

Polecam Kross'a i nie ma co się zastanawiać :)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Unibike jest cięższy , ma słabsze opony , ma słabe tarczówki i jest słabszy jeżeli chodzi o osprzęt .

Sam mysle nad tymi modelami ale na jakiej podstawie kross ma lepszy osprzet jak...ma gorszy ?:)

tylna przerzutka ta sama alivio, przednia altus ( kross ) a fusion lepsza acera....to samo hamulce, tarczowki fusion niskiej klasy ale szczeki krossa tym bardziej w wielu watkach niepolecane jako te najgorsze...

Ramy krossa najmniej polecane na calym forum, dlatego zdziwienie w czym jest lepszy ..jak jest gorszy ?:)

za odpowiedzi z gory dziekuje

Napisano

sam mam A2 i polecam, nic się nie dzieje, a jak coś to gwarancja :thumbsup:

Do Unibike się przymierzałem, potem do Meridy, ale jakoś jak wsiadłem coś mi nie pasowałem i tak zostało, że krossa kupiłem

Napisano
dobre hamulce Tektro.

Lipa

W sumie rowery bardzo podobne osprzętowo, jednak również postawiłbym na Krossa. Jest kilka szczegółów które go wyróżniają jak manetka blokady widelca,
Na jaką jazdę się nastawiasz? Więcej las czy miasto? W sumie to pol na pol.

Blokada w tym układzie nie jest nieodzowna.

Unibike jest cięższy , ma słabsze opony , ma słabe tarczówki i jest słabszy jeżeli chodzi o osprzęt .

Niewielka ta różnica.Te tarczówki są dużo lepsze od tanich Tektro,które są do d..y,Unibike ma dobre opony,chwalone też na tym forum.

Każdy z tych rowerów jest dobry,zależy co kto lubi.

Najlepiej się przymierzyć do każdego z nich,bo są to podobne rowery,a jednak inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...