Wazaa Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Smar, na bazie dwusiarczku molibdenu. Stosował ktoś taki preparat? Czy można go użyć do smarowania łańcucha i zębatek? Nie wiem, jak to wygląda i czy po jego zastosowaniu, łańcuch i reszta będzie tak samo tłusta i upieprzona, jak po zastosowaniu tradycyjnych smarów, nie wyłączając teflonowego?
rzezniol Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Stosowanie smaru do łańcucha to średni pomysł ... Smar stały nie wniknie w kluczowe miejsca ogniwa łańcucha ... W napedzie zębatek na korbie i kasecie sie nie smaruje bo i po co ... Pozdrawiam
Wazaa Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Napisano 8 Kwietnia 2012 Franio, dzięki że poprawiłeś. To potrwa, zanim załapię, co i jak z tymi tematami. Dzięki, rzezniol. Czyli kicha. Myślałem, że łańcuch nie będzie łapał całego tego syfu, jeśli można by smarować go "na sucho", ale rzeczywiście nie ma możliwości zaaplikować go we wszystkie zakamarki.
Tofi Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 ale rzeczywiście nie ma możliwości zaaplikować go we wszystkie zakamarki. Liqui Moly MoS2 Engine Protector | eBay Molyslip RAM Air Drying Film of Mos2 lubricating paint | eBay lub też wyraźnie napisane, że dwusiarczek molibdenu z olejem penetrującym http://www.ebay.co.uk/itm/CRC-INDUSTRIES-102303161231-PENETRATING-OIL-MOS2-500-ML-/260963782135?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item3cc2a74df7
Gość Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Smar jako smar to nie, ale sa preparaty zawierajace MOS2, np to - http://www.loxpol.com.pl/index.php?p953,ar-326-penetrant-z-mos2-antyrdza-500ml-aerozol , czy tanszy http://www.loxpol.com.pl/index.php?p823,pulsar-rust-penetrant-z-mos2-400ml , tak to sa odrdzewiacze, ale pozostawiajace cienka smarna powloke. Tych a konkretnie Kemy do lancucha nie stosowalem, natomiast ten mam w pracy http://www.smaruj.pl/p/pl/86/tg-2s+smar+przekladniowy-+ochronny+z+molibdenem+500ml.html i nie polecam do lancucha w rowerze. Moze do lancucha w maszynach roliniczych tak , ale nie rowerze....., on jest tak lepki, ze zassie Ci nawet konia jak bedziesz przejezdzal kolo niego. Po co pisze, zeby dac Ci pojecie co masz omijac.
Wazaa Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Napisano 8 Kwietnia 2012 Wszystko, co na bazie oleju odpada, bo do tego zawsze będzie przylegał brud, jak przy tradycyjnych smarach. Natknąłem się na ten preparat i skojarzyłem, że jeśli to sucha substancja, to i łańcuch będzie czystszy. A to chyba, nie do końca tak. Znaczy, nie odpada, tylko nie ma sensu przepłacać, skoro są tańsze rzeczy.
Tofi Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Większość nośnika odparowuje, a pozostaje trwała warstwa MoS2, tak jak w WD-40 - spiryt odparowuje, zostaje tłuszcz.
Fenthin Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Co to komu przeszkadza, że łańcuch się ubrudzi podczas jazdy? Łańcuch ma być dobrze nasmarowany, a nie piękny i błyszczący.
Wazaa Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Napisano 8 Kwietnia 2012 Łańcuch ma być dobrze nasmarowany Słuszna racja, tylko czasem (nie tak znowu często) jest potrzeba, aby się deko podlansować. A jak się lansować, jak rower up…? Trzeba go wtedy umyć, żeby się błyszczył jak psu… te, no. No i to mnie właśnie wnerwia. Myślałem, że będę sprytny, jak go tym siarczkiem, tego… A tu kicha
Tofi Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Łańcuch ma być dobrze nasmarowany, a nie piękny i błyszczący. Dwusiarczek Molibdenu spełnia dwa z trzech kryteriów - jest substancją smarującą i jest piękny, zamiast połysku daje szary mat
Fenthin Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Kryterium jest tylko jedno - smarowanie. Nie może to być więc stały smar, musi to być olej, aby wnikł wgłąb ogniw. A czy będzie on z dodatkiem disiarczku molibdenu czy tribromoniewiadomoczego, jakie to ma znaczenie, jeżeli łańcuch dobrze pracuje?
Tofi Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Linki dałem do specyfików które pozostawiają warstwę filmu z disiarczku molibdenu, a nie do zawiesiny smaru w mydle.
BBking Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 dwusiarczek molibdenu nie jest substancją smarującą lecz dodatkiem który zmienia -utwardza powierzchnię metalu. Niestety smary mają to do siebie że łancuch będzie upieprzony jak napisałeś. Ja nowy łańcuch traktuje dwusiarczkiem przez 100-200km a potem stosuję olej najlepszy moim zdaniem jest olej przekładniowy stosuje także ostatnio olej do Łańcuchów pił motorowych świetni przylega smaruje i jest biodegradowalny . Nie stosowałem dwusiarczku w innych postaciach (specem jest liquid moly ) olej do pił w moim motocyklu dał mi przebiegi 40tyś km a to jest już duża oszczędność!!!
Pavvell Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Dwusiarczek molibdenu niczego nie utwardza, jest to substancja przeciwzatarciowa. Na jego bazie nie produkuje się żadnych smarów, czy olejów. MoS2 jest tylko domieszką (2-5%) do oleju, lub smaru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.