Skocz do zawartości

[obręcz]Malowanie obręczy pod V-ki

grudek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej! ostatnio wymieniam sobie hamulce w rowerze, zmieniłem obręcz z przodu bo nie miałem mocowania na tarcze,z tyłu natomiast nie zmienie gdyz nie mam mocowania na tarcze w ramie:( stąd może i glupie pytanie ale zapytam,. typowo estetyczne. Powiedzcie mi czy da sie jakos przemalować obręcz na czarno by można było uzywac V-ek,. jakas specjalna farba?

Chciałem po prostu mieć 2 czarne koła, bo teraz to troche smiesznie wyglada:)

dzieki za odp:)

Napisano

Da się -anodowanie, proszkowanie, Lecz co Ci to da jeżeli v brake'ami zedrzesz za chwileczkę farbę z rafek ? Lada moment i nie będzie śladu farby. Lepiej kup poprostu obręcz pasującą Ci kolorystycznie :)

Napisano

Da się -anodowanie, proszkowanie, Lecz co Ci to da jeżeli v brake'ami zedrzesz za chwileczkę farbę z rafek ? Lada moment i nie będzie śladu farby. Lepiej kup poprostu obręcz pasującą Ci kolorystycznie :)

dlatego pytam czy jest jakas farba ktora po naniesieniu ja na obrecz nie zetra jej V-ki?

z tego co patrzyłem na allegro, nie widziałem obreczy pod V-ki czarnej

Napisano

Gdzie mieszkasz ? W sklepach rowerowych takich obręczy jest od groma. Co do malowania proszkowanego to droga sprawa tak samo jak anodka także nie wiem czy to się kalkuluje przy obręczy pod v-ki :)

Moją radą jest jeżdżenie na aktualnej lub kupienie odpowiedniej kolorystycznie Twoim upodobaniom :)

Istnieją nie tylko allegro.pl

lecz tablica.pl i inne fora rowerowe, możesz nawet tutaj zamieścić posta w którym opiszesz co potrzebujesz i czego oczekujesz - może akurat znajdziesz coś dla siebie :)

Napisano

Gdzie mieszkasz ? W sklepach rowerowych takich obręczy jest od groma. Co do malowania proszkowanego to droga sprawa tak samo jak anodka także nie wiem czy to się kalkuluje przy obręczy pod v-ki :)

Moją radą jest jeżdżenie na aktualnej lub kupienie odpowiedniej kolorystycznie Twoim upodobaniom :)

Istnieją nie tylko allegro.pl

lecz tablica.pl i inne fora rowerowe, możesz nawet tutaj zamieścić posta w którym opiszesz co potrzebujesz i czego oczekujesz - może akurat znajdziesz coś dla siebie :)

z krakowa, szkoda, w takim razie chyba zostane przy tej starej, za duzo kasy wydalem juz na tegio bajka zeby jeszcze dokladac kolejne tylko zeby lepiej wygladal:p

dzieki za all!

Napisano

Jedyna trwała powłoka na powierzchni hamującej, w czarnym kolorze (właściwie coś wpadającego w grafit) jest powłoka ceramiczna. Takie obręcze oferuje bądź oferował mavic oraz sun. Cena jednak rozsądna nie jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...