crosser Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam. Posiadam amortyzator tuningowany tj. dolne lagi - xc pro, natomiast górne i sprężyny - duro djd. Mój problem polega na tym, że przy jechaniu na rowerze i podniesieniu kierownicy do góry (wybiciu) słychać takie charakterystyczne stuknięcie. Nie wiem zbytnio do czego to porównać, ale jeśli będzie trzeba to nagram ten dźwięk. Amorek jeśli chodzi o tłumienie odbicia to chodzi dobrze. Czekam na jakieś pomysły lub rady co z tym dalej robić.
mateusz7991zajt Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 W moim rock shox recon jest tak samo, to normalne w tych amorach, nie ma się czym przejmować
crosser Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Napisano 5 Kwietnia 2012 hmm.. nie wydaje mi się, żeby to było normalne kolega ma identyczny i nie ma takiego problemu.
mateusz7991zajt Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Jeśli to takie stukanie na dole amora to się nie przejmuj
crosser Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 na dole amora ? w którym miejscu ? to jest bardziej u góry i to taki charakterystyczny dźwięk sprężyny.
mateusz7991zajt Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Jeśli dźwięk sprężyny to może rzeczywiście masz coś nie tak, w moim po nagłym podciągnięciu jest takie stuknięcie ale to jest coś podobno co ogranicza amor, tak słyszałem od kolesia co się na tym zna...
Brooce Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Obstawiałbym to, że amor w końcówce skoku Ci szybko odbija i stąd chałas. Spróbuj zwiększyć mocno tłumienie powrotu (pokrętło na dole prawej goleni - jeśli nie masz, to może dasz radę imbusem 2,5mm to wyregulować) - jeśli przestanie, to pewnie w tym był problem. Sprężyna też się może obijać w ladze, ale to raczej przy ugięciu amorka.
crosser Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Napisano 12 Kwietnia 2012 amor zrobiony, wymieniłem całe bebechy i wlałem syntetyka 10W. dzięki za podpowiedzi. temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.