nieborak Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Chyba od osi montażu hamulca do punktu maksymalnego wysunięcia klocka. Oryginalne mają 70 mm.
Mod Team Pixon Napisano 7 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2012 Powiem więcej, oryginalne ramiona miały wystarczający zasięg żeby objąć koła 28". Niestety obecne nowsze hamulce, mają krótsze ramiona i taki zabieg jest niemożliwy.
marcind Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 Czyli posiadając oryginalne hamulce z czasem można pomyśleć o innych kołach ?! Ponoć 28 są mniejsze jak już ktoś wspomniał ,czy jest to duża różnica ,czy wizualnie pasują ,nie wygląda to źle .
kresowiak Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Ja mojego sporta przerobiłem na ostre, IMO szkoda zabawy z wymianą kółek na 28ki, hamulcami, itp
Mod Team Pixon Napisano 9 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2012 Pasować pasują o ile znajdziesz hamulce z dłuższymi ramionami. Nie rzuca się w oczy ten 1" różnicy. Sam tak jeżdżę od roku na swoim romecie sporcie
grzegosz Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 A jakie hamulce założyłeś? Tak naprawdę to nie jest 1", jeśli by tak było, to 27 byłyby o ten cal mniejsze. różnica jest między 622 a 630, czyli 4mm różnicy w promieniu.
Mod Team Pixon Napisano 10 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 10 Kwietnia 2012 Z przodu mam oryginalny hamulec z Rometa, na tyle musiałem wymienić na jakieś stare Shimano nexave
grzegosz Napisano 23 Kwietnia 2012 Napisano 23 Kwietnia 2012 Sory za odświeżenie, ale mogę prosić właściciela jakiegoś sporta o zmierzenie dokładnie zasięgu hamulców (największego i najmniejszego) i z przodu i z tyłu? Nie mam dostępu do swojego roweru teraz a bardzo mi to potrzebne.
Mikip Napisano 23 Kwietnia 2012 Napisano 23 Kwietnia 2012 Ja ci mogę zmierzyć podam ci w tym temacie wymiary dziś o 15. Jeszcze jakby ktoś chciał to sprzedaje wszystkie części z mojego Rometa Sport bez kół więc jakby ktoś był zainteresowany proszę pisać na PW albo na mail mikipawlak@wp.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.