Skocz do zawartości

[przerzutka] dziwna sprawa z regulacją XT dynasys

mucios92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam problem z regulacja przerzutki XT dyna-sys. przerzutka jest nowa, manetki również(model alivio 2011). problem polega na to ze na manetce jest na jedynce a na kasecie wskakuje ledwo na trzeci blacik. probowali regulowac juz w dwoch serwisach i powiedzieli ze bardzo dziwna sprawa. hak jest prosty. jak przestawie przerzutke recznie na 1 i podciagne linke jest ok, ale wtedy nie chce schodzic na 3,4 ostatnie zebatki. w czym moze twkic problem pozdr

Napisano

Z tego co wiem dyna sys działa tylko z manetkami dyna sys. Przypuszczam że twoje alivio jest na 9, nie będzie to działać. Dyna sys inny ciąg linki ma

Napisano

Ostatnio w pracy dostałem zlecenie podpięcia 10tek manetek mtb shimano do dziesiątkowej przerzutki szosowej sh. Ponieważ ekipa w sklepie nie miała z tym żadnego doświadczenai uznali jednoznacznie że to możliwe, mi się wydawało że raczej nie, ale zrobiłem co chcieli. Przerzutka gubi się mniej więcej w połowie kasety zmieniając wtedy dwa przełożenia zamiast jednego. W tym przypadkuu sram jest lepszy bo umożliwia mieszanie komponentów dziesiątkowych szosy i mtb, shimano nie. Teoretycznie łańcuch 10sp dyna sys powinien jednak współpracować z komponentami 9 i 10 sp nie-dyna sys. Manetki i przerzutki muszą być "jednolite".

Napisano
set xt dyna-sys manetki deore 9 rzedów działało poprawnie
z punktu widzenia specyfikacji jest to niemożliwe, ale skoro kumpel potrafił to wyregulować, to może z Twoim setem też mu się uda :)
Napisano

super, niech kumpel Ci to wyreguluje - po co masz płacić nieudolnym serwisantom. Wrzućcie na forum fotoporadnik ! Bo my głupi jesteśmy i nie wierzymy, że manetka 9s będzie działać z przerzutką 10s.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...