Skocz do zawartości

[mostek] Jak mierzy się jego długość?

Piotrekpl1985

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Krótka piłka, poturbuje podnieść sobie ster. Wymiana na mostek regulowany nie wchodzi w rachubę. Chcę mostek o stałym koncie nachylenia i tutaj jest problem. Otóż nie wiem jaką długość wybrać tj. czy ma być taka sama jak mostka, który już mam czy powinien być dłuższy o mniejszym koncie nachylenia czy krótszy o większym koncie nachylenia, czy taki sam... I co mnie najbardziej interesuje jak dokładnie mierzy się długość mostka? Czy mierzy się go całego czy np. od środka średnicy otworów na ster ?

Prosiłbym o odpowiedź.

Napisano

Wbrew pozorom, jak się nie wie czego dokładnie trzeba, to zakup mostka regulowanego wcale nie jest takim głupim pomysłem. Nie jako rozwiązanie docelowe, ale właśnie dla rozeznania - można sobie wtedy polatać raz z jednym ustawieniem, raz z drugim i samodzielnie wyciągnąć wnioski. I wtedy kupić coś porządnego pod ulubione ustawienie. Zwykle regulowane mostki są względnie tanie, może to wyjść znacznie bardziej opłacalnie od np. 2 czy 3 nieudanych prób z czymś z wyższej półki i strat kasy i czasu na ich odsprzedaży.

I kącie na boga pana! Konto to jest w banku.

Napisano

Wbrew pozorom, jak się nie wie czego dokładnie trzeba, to zakup mostka regulowanego wcale nie jest takim głupim pomysłem. Nie jako rozwiązanie docelowe, ale właśnie dla rozeznania - można sobie wtedy polatać raz z jednym ustawieniem, raz z drugim i samodzielnie wyciągnąć wnioski. I wtedy kupić coś porządnego pod ulubione ustawienie. Zwykle regulowane mostki są względnie tanie, może to wyjść znacznie bardziej opłacalnie od np. 2 czy 3 nieudanych prób z czymś z wyższej półki i strat kasy i czasu na ich odsprzedaży.

I kącie na boga pana! Konto to jest w banku.

Dokłądnie kącie... Wcześniejszoego posta nie mogłem wyedytować. Czyli jeśli chodzi o długość, to tak jak kolega wspomniał wcześniej od środka średnic otworów a nie długość całkowitą?

Napisano

Mierzenie długości całkowitej byłoby pozbawione sensu. Wystarczy więcej "mięsa" na śruby, grubszy dekielek i już 5mm różnicy. A na mostku to jednak trochę jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...