Piotrekpl1985 Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Krótka piłka, poturbuje podnieść sobie ster. Wymiana na mostek regulowany nie wchodzi w rachubę. Chcę mostek o stałym koncie nachylenia i tutaj jest problem. Otóż nie wiem jaką długość wybrać tj. czy ma być taka sama jak mostka, który już mam czy powinien być dłuższy o mniejszym koncie nachylenia czy krótszy o większym koncie nachylenia, czy taki sam... I co mnie najbardziej interesuje jak dokładnie mierzy się długość mostka? Czy mierzy się go całego czy np. od środka średnicy otworów na ster ? Prosiłbym o odpowiedź.
Fenthin Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Długość zależy od Twoich własnych preferencji, tu Ci nikt nie odpowie za Ciebie. A mostek mierzy się od środka do środka (otworów).
deF Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Wbrew pozorom, jak się nie wie czego dokładnie trzeba, to zakup mostka regulowanego wcale nie jest takim głupim pomysłem. Nie jako rozwiązanie docelowe, ale właśnie dla rozeznania - można sobie wtedy polatać raz z jednym ustawieniem, raz z drugim i samodzielnie wyciągnąć wnioski. I wtedy kupić coś porządnego pod ulubione ustawienie. Zwykle regulowane mostki są względnie tanie, może to wyjść znacznie bardziej opłacalnie od np. 2 czy 3 nieudanych prób z czymś z wyższej półki i strat kasy i czasu na ich odsprzedaży. I kącie na boga pana! Konto to jest w banku.
Piotrekpl1985 Napisano 21 Marca 2012 Autor Napisano 21 Marca 2012 Wbrew pozorom, jak się nie wie czego dokładnie trzeba, to zakup mostka regulowanego wcale nie jest takim głupim pomysłem. Nie jako rozwiązanie docelowe, ale właśnie dla rozeznania - można sobie wtedy polatać raz z jednym ustawieniem, raz z drugim i samodzielnie wyciągnąć wnioski. I wtedy kupić coś porządnego pod ulubione ustawienie. Zwykle regulowane mostki są względnie tanie, może to wyjść znacznie bardziej opłacalnie od np. 2 czy 3 nieudanych prób z czymś z wyższej półki i strat kasy i czasu na ich odsprzedaży. I kącie na boga pana! Konto to jest w banku. Dokłądnie kącie... Wcześniejszoego posta nie mogłem wyedytować. Czyli jeśli chodzi o długość, to tak jak kolega wspomniał wcześniej od środka średnic otworów a nie długość całkowitą?
Fenthin Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Mierzenie długości całkowitej byłoby pozbawione sensu. Wystarczy więcej "mięsa" na śruby, grubszy dekielek i już 5mm różnicy. A na mostku to jednak trochę jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.