apaczkrk Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 Witam wszystkich, Mam następujący problem, podczas rozpinania i spinania łańcucha pękło mi 1 ogniwo. Czy mogę usunąć jeszcze jedno i założyć taki łańcuch? Fabrycznie łańcuch miał 108 ogniw, czy jak założę taki z 106 to będzie ok czy muszę kupić nowy?? Proszę o pomoc...
rzezniol Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 Jezeli 108 ogniw to była poprawna długość tego łańcucha to po odjeciu 2 ogniw moze w pewnych specyicznych sytuacjach okazac sie za krótki ... Ta specyficzna sytuacja to najwieksza zebatka z przodu i z tyłu. Wiadomo tak sie nie jeździ ale przy przypadkowej prubie próbie wrzucenia takiego przełozenia może dojść do zerwania łańcucha. Jak masz pęknięte zewnetrzne ogniwo to rozkuj je i załóż w to miejsce spinke. Jak wewnętrzne to pozostaje ci odjac 2 ogniwa spiąc łańcuch i sprawdzic jak zestaw bedzie sie zachowywał we wspomnianym wyżej przypadku. Jak bedzie za krótki to wbić sobie do głowy że to przełożenie jest bezwzględnie zabronione i jeżdzic do zużycia sie łańcucha a następny nowy spreparować na wlaściwą ilosć ogniw. Pozdrawiam
apaczkrk Napisano 18 Marca 2012 Autor Napisano 18 Marca 2012 Ok, w takim razei zakoduję że przełożenie 3-1 zabronione hehe, dzięki za poradę Udanego sezonu życzę
blinkers13 Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 a może lepiej wstaw spinke, ja swój łańcuch też musiałęm skrócić do 106 ogniw i przy 44t przód z tyłu 21t już wejść nie chce, ale po 2-3 zgrzytach napędu teraz już pamiętam, żeby tak nie ustawiać i dalej tak jeżdże
apaczkrk Napisano 18 Marca 2012 Autor Napisano 18 Marca 2012 Kolejne pytanie, mam 8 biegowy wolnobieg, czy jak zmienię go na inny 8 biegowy to łańcuch coś trzeba przerabiać? Myślę że nie , ale pytam na wszelki wypadek
Tofi Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 Długość łańcucha nie zależy od ilości biegów ale od rozmiaru największych tarcz i odległości pomiędzy nimi, więc wszystko zależy od tego co masz teraz i od tego co zamierzasz wmontować.
apaczkrk Napisano 18 Marca 2012 Autor Napisano 18 Marca 2012 Mój aktualny łańcuch ma jakieś 3 tys przebiegu, warto go naprawiać jak w temacie czy lepiej już zakupić nowy ? Czytałem gdzieś że podczas wymiany łańcucha warto wymienić kasetę - czy to prawda?? Czy do dowolnej kasety podejdzie mi dowolna przerzutka? PRzepraszam za stertę laickich pytań, ale do tej pory jeździłem na rowerze a nie grzebałem w nim I ostatnie głupie pytanie, czy jak teraz mam 8 biegową kasetę to mogę włożyć 9 biegową? Będzie się do wiązać z wymianą manetek i czegoś jeszcze?
Mod Team Pixon Napisano 18 Marca 2012 Mod Team Napisano 18 Marca 2012 3 tys km to na tyle mało że nie warto już wymieniac łańcuch, ale wystarczajaco dużo że drugi łancuch (nowy) nie przyjmie się na starej kasecie. Przy wymianie łańcucha z reguły musisz wymienić kasetę/wolnobieg oraz koronki w korbie. Raczej nie bedzie z tym problemu, ważne zeby miała długi lub średni wózek. Krótki nie bedzie pasować. Ponadto patrzysz na pojemność wózka czyt. czy jest w stanie obslużyć np. najwiekszą koronkę na kasecie 34T Z wymianą kasety na 9 rz. bedzie się też wiązać wymiana manetek i łańcucha no i wspomnianej już wcześniej korby. Nie ze względu że nie bedzie pasować, ale ze względu, że nie przyjmie się nowy łańcuch.
marpok Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 Przy wymianie łańcucha z reguły musisz wymienić kasetę/wolnobieg oraz koronki w korbie. Pixon nie strasz mnie , jestem w podobnej sytuacji, moja kaseta wytrzymala jakies 4,5kkm(troche z mojej winy), nowa juz zamowiona i mam nadzieje ze obejdzie sie bez wymiany korby czy koronek w korbie
blinkers13 Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 akurat w korbie koronek z reguły nie trzeba wymianiać przy zmianie kasety i łańcuhca, chyba że koronki są aluminiowe, bo zużywają się znacznie szybciej od stalowych
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.