Skocz do zawartości

[2400-3000zł] Kellys belle vs Lapierr Raid 400 dla żony?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Potrzebuje sie poradzić rowerowej braci :)

Chce kupić żonie rowerek na nowy sezon za około 2500 zł. Rowerkiem bedziemy smigac po lasach troche sciezek w miescie i male górki.

Przy tym fakcie ze ceny w tym roku poszly strasznie w gore żaluję że nie zrobiłem tego rok temu bo na pewno osprzęt bylby o niebo lepszy za taką kase, no ale cóż....

Przeglądając katalogi na sezon 2012 szczególnie spodobały sie mojej Pani dwa modele:

1) Kellys Belle

Kellys Belle : Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl

2)

Lapierre Raid 400

Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl

ogolnie zecz biorac rowerki zblizone cena .

Czy moglibyście spojżeć na specyfikacje i doradzić ktora opcja byłaby lepsza?

Lub jeżeli macie jakieś inne typy w podobnych pieniadzach to proszę napiszcie co byście polecali.

Pozdrawiam

Napisano

lapierre raid 400 sprawia wrazenie dosc masywnego, mysle ze to dobrze skomponowany rower tylko korba na kwadrat niektorym moze przeszkadzac, na pewno lapieere ma swietne ramy, ktore zbytnio nie roznia sie w wyzszych modelach przynajmniej ja majac przez soba rower serii 400 500 i 700 nie moglem stwierdzic, wszak byly z roznych rocznikow, bralbym lapierre ze wzgledu na rame i to ze tylnia to deore shadow, na pewno duzo lepsza od acery ktora jest na poziomie tourneya

Napisano

Osobiście brał bym Kellysa. Może ciut gorszy osprzęt ale tańszy no i rama dużo lepsza od Lapierre. Ale najlepiej jak kobieta by mogła sobie przymierzyć rower i trochę się przejechać bo jednak to ważne jak się będzie na nim czuła.

Napisano

co to właściwie znaczy że rama kellysa jest lepsza od lapierre? jakieś przykłady przypadki czy to tylko wynika z faktu że sam użytkujesz kellysa? :laugh:

Napisano

kellysy maja krotka glowke ramy... to juz samo przez sie duzo mowi, rama lapiierra na pewno jest lepiej wykonana zreszta do 3000 zł wyrwiesz lapierra raid 500

Napisano

A jeżeli popatrzymy na osprzęt to który wg Was ma wyzszą klase?

Porownujac te dwie marki słyszałem komentarze że Kellys nie ma startu do Lapierra ...ze lapier to jak Mercedesy wsrod rowerow a Kellys to taki opel ;-)

Duzo jest tez na temat sposobu robienia ram przez Lapierr , nie wiem o co chodzi , ale ponoc jest na bardzo wysokim poziomie?

Chce zakupic moze w przyszlym tyg. wiec poradzcie jak macie jakies ciekawe propozycje.

pozdr

Napisano

Osprzętowo oczywiście Lapierr wychodzi w tym przypadku lepiej. Nie porównywał bym go do mercedesa bo i cena i jakość ni jak się ma do tej marki a wiesz mi jest dużo więcej lepszych firm produkujących ramy rowerowe które bardziej zasługiwały by na takie porównanie. A co do Opla i Kellysa to posiadam i ten rower i te auto, nie ubolewam nad tym faktem. Nie zawsze można mieć wszystko najlepsze. Ważne żeby się cieszyć z tego co się ma.

Napisano

Poszukaj http://allegro.pl/me...2152709624.html Jeszcze tydzien temu te meridy na małych ramach byly do wyrwania za > 3000 zł przy katalogowej 4300 Ja dorwalem dla swojej kobiety za 2600 :-)

Mozna sie przyczepić do kiepskich piast oraz nieshimanowskich hampli. Całą reszt jest bardzo ok. Wizualnie prezentuje sie świetnie i niezamierzenie jest bardzo kobiecy.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Weź Lapierre, bardzo dobrze wykonane ramy, niezły osprzęt dużo precyzyjniejsza zmiana biegów niż w Kellysie, trochę się wyróżnia z tłumu Kellysów i Merid.

A Merida z linku jest do zupełnie innej jazdy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...