Skocz do zawartości

[Przerzutka] RD M581 krzywy wózek ? (zdjecia)

Dmietrov

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam taki problem, po zamontowaniu przerzutki w nowej ramie zauważyłem, że nie idzie ona w jednej linii z zębatkami kasety, początkowo myślałem iż jest to wina krzywego haka jednak po zdemontowaniu przerzutki okazało się, że wózek jest odchylony od osi śruby, czy ten typ tak ma ? czy jest to wada ? dodam iż nie występują luzy na wózku i nie widać wygięcia.

wozek2g.jpg

wozek1v.jpg

Napisano

Bo linię łańcucha reguluję się śrubkami +/-, jeżeli idzie ci krzywo zaraz po montażu to spróbuj podregulować tymi dwoma śrubkami. Wózek na oko nie wydaje się krzywy, więc myślę że problem tkwi nie w nim ale z błędnej regulacji - zresztą wózek sam od siebie się nie pognie a jeżeli nie wciągnęło ci go do szprych albo nie przywaliłeś w nic samo pogięcie nie jest możliwe.

Napisano

Ale do regulacji konta nachylenia nie służą (chyba) te dwie suby H L no ew. jest też taka trzecia co opiera się o bolec w haku, czo o tą chodzi ?

Napisano

Śrubami H i L reguluje się tylko maksymalne wychylenie przerzutki a nie jej kąty. Ta 3 śruba zmienia tylko odległość górnego kółka od kasety i to tyle regulacji. Hak jedynie może być krzywy. Chyba, że masz nowy to wątpię. Zamontowałaś cały napęd? Złóż wszystko i jak będzie dobrze działać to ja bym się tym nie martwił. Odchylenie jest bardzo małe i raczej nie wpłynie negatywnie na prace. Jak możesz to oddaj na gwarancje jeżeli tak bardzo Cię to irytuje. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...