Dmietrov Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Witam, mam następujące pytanie a mianowicie na jakiej wysokości powinna się znajdowąć kierownica jestem na koncowym etapie budowy roweru chciałbym przyciąć pancerze i zamocować linki.
matkell Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Pancerze i linki przycina się na samym końcu, jak już masz wszystko złożone i regulujesz sobie przerzutki/hamulce, a co do wysokości, na początku zostaw sobie pewien zapas w sterówce widelca, pod mostek daj podkładek, potem możesz sobie dobrać wysokość, a jak bedziesz pewien to utniesz sterówke tak jak Ci się podoba, ja osobiście nie mam podkładek w ogóle i jeszcze mostek z ujemnym wzniosem, a widziałem taki sam rower z 3podkładkami, odwrotnie założonym mostkiem i jeszcze gięta kierą, więc nie ma na to reguły
Mod Team michuuu Napisano 10 Marca 2012 Mod Team Napisano 10 Marca 2012 Jaki rower mtb czy holender, pozycja wyprostowana czy ścigancka.
Crazyk Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Głupie pytanie ^.- Nikt Ci nie powie na jakiej wysokości powinna się znajdować sztyca i kierownica. Raz, że zależy to od Twojej budowy, a dwa od komponentów i ramy.
Dmietrov Napisano 10 Marca 2012 Autor Napisano 10 Marca 2012 Rower do jazdy lekko sportowej aczkolwiek bez przesady również mam ujemny mostek po zamocowaniu jest praktycznie poziomy mam 3 podkładki 5,10,15mm zostało mi 40 mm i chce ją obciąć te 40 mm nie jestem jednek pewien kierownice mam prostą fsa xc180 540mm. Rower all mountain mtb skok armora 100mm, rama 17,3".
matkell Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 no to zwyczajnie siadasz na rower i sprawdzasz jak jeste Ci wygodnie, jak jest to jakis AM to zostaw sobie tak jak masz, to znaczy 3podkładki pod mostkiem i ujemny wznios, uciąć zawsze zdążysz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.