Skocz do zawartości

[hamulce] pomoc w wyborze.

filiph

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od jakiegoś czasu jeżdżę na hamulcach tarczowych BR-M445 i nie podoba mi się jak one chodzą trochę. Z lewej strony klamka jest miękka (wyciekł olej ale jakoś działa ;]), z prawej jest dosyć dobrze tylko że klamka nie odbija za szybko i mam taki luz prze kilka sekund. Po tych problemach ( to nie wszystkie ) stwierdziłem kupić coś lepszego i lepiej wykonanego. Rozglądałem się już trochę i myślę nad Avid, Shimano i Formula. Chciałem zapytać się was o wasze opinie na temat tych firm i modeli jakie używacie? Pozdrawiam ;].

• Mod Team
Napisano

O avidach zapomnij chyba ze lubisz grzebać i sie wk...denerwować. Formule są znane nie jakoś jako mocne (brzytwa) i lekkie hamulce. Nowe modele shimano bardzo chwalone np dość tani model M596 . Shimano pracują na oleju, formula na DOT.

Ja sam uzywam Avida J3, nie jest to jakaś potęga, i nawet nie sa kłopotliwe ale dlatego ze hamulec prosty jak budowa cepa, inne np elixiry często gęsto już sa zepsute zanim zostały sprzedane. Z resztą większość avidów tak miało. Moje działają dobrze pewnie tylko dlatego ze zanim je kupiłem miały porządny serwis zrobiony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...