filiph Napisano 9 Marca 2012 Napisano 9 Marca 2012 Od jakiegoś czasu jeżdżę na hamulcach tarczowych BR-M445 i nie podoba mi się jak one chodzą trochę. Z lewej strony klamka jest miękka (wyciekł olej ale jakoś działa ;]), z prawej jest dosyć dobrze tylko że klamka nie odbija za szybko i mam taki luz prze kilka sekund. Po tych problemach ( to nie wszystkie ) stwierdziłem kupić coś lepszego i lepiej wykonanego. Rozglądałem się już trochę i myślę nad Avid, Shimano i Formula. Chciałem zapytać się was o wasze opinie na temat tych firm i modeli jakie używacie? Pozdrawiam ;].
Mod Team Puklus Napisano 9 Marca 2012 Mod Team Napisano 9 Marca 2012 O avidach zapomnij chyba ze lubisz grzebać i sie wk...denerwować. Formule są znane nie jakoś jako mocne (brzytwa) i lekkie hamulce. Nowe modele shimano bardzo chwalone np dość tani model M596 . Shimano pracują na oleju, formula na DOT. Ja sam uzywam Avida J3, nie jest to jakaś potęga, i nawet nie sa kłopotliwe ale dlatego ze hamulec prosty jak budowa cepa, inne np elixiry często gęsto już sa zepsute zanim zostały sprzedane. Z resztą większość avidów tak miało. Moje działają dobrze pewnie tylko dlatego ze zanim je kupiłem miały porządny serwis zrobiony.
filiph Napisano 9 Marca 2012 Autor Napisano 9 Marca 2012 do 550 zl 600 max (przód i tył) A coś więcej o tych M596 może ktoś powiedzieć?
Mod Team safian Napisano 9 Marca 2012 Mod Team Napisano 9 Marca 2012 A coś więcej o tych M596 może ktoś powiedzieć? Wyszukiwarka pewnie może - o tych hamplach było wiele razy wspominane
filiph Napisano 10 Marca 2012 Autor Napisano 10 Marca 2012 No to jestem zdecydowany na te M596. Dzięki wszystkim za pomoc ;] , temat do zamknięcia. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.