m2sc Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 Witam , poszukuje amortyzatora ( najchętniej używanego w dobrym stanie) do ramy hexagon v4 2008 ( standardowo był XCM 100 mm) w cenie do 250 zł , moja jazda - 80 % asfalt i chodniki , reszta drogi w lesie , ważne by nie złapał za dużych luzów przy tarczy 180 mm i hamplu auriga comp, tak jak w temacie , moja masa to 90 kg , rowerek wazy z 14, mój ekwipunek z 5 myślałem o raidonie ale nie mogę znaleźć żadnej używki, pomożecie ?
timex550 Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 m2sc Za 250 zł możesz kupić tylko jeden amor - Suntour XCR. A szczerze powiedziawszy wymiana XCM na XCR nie ma większego sensu, bo XCR i tak szybko złapie luzy przy takiej tarczy. Pierwszym sensownym amorkiem jaki możesz kupić jest powietrzny Suntour Raidon, ale to koszt co najmniej 360 zł.
m2sc Napisano 6 Marca 2012 Autor Napisano 6 Marca 2012 m2sc Za 250 zł możesz kupić tylko jeden amor - Suntour XCR. A szczerze powiedziawszy wymiana XCM na XCR nie ma większego sensu, bo XCR i tak szybko złapie luzy przy takiej tarczy. Pierwszym sensownym amorkiem jaki możesz kupić jest powietrzny Suntour Raidon, ale to koszt co najmniej 360 zł. Obecnie mam Marzocchi Mz-Comp ale jest zbyt twardy ( wystawiony jest do wyceny ale zero odzewu )
miller Napisano 7 Marca 2012 Napisano 7 Marca 2012 Tarcza 180 mm + słaby amortyzator = pewność złapania luzów, zastanów się czy potrzebujesz tak dużą tarczę bo będziesz miał z każdym tańszym amorem problem luzów
m2sc Napisano 7 Marca 2012 Autor Napisano 7 Marca 2012 Tarcza 180 mm + słaby amortyzator = pewność złapania luzów, zastanów się czy potrzebujesz tak dużą tarczę bo będziesz miał z każdym tańszym amorem problem luzów robię jakiś 1k km rocznie, luzy jak się pojawia to ok byleby za mocno się nie powiększały i amor wytrzymał 2-3 sezony
miller Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 bez sensu podejscie, nie ma nic bardziej denerwujacego niż luzy w rowerze gdziekolwiek by się nie pojawiły, kup nowego xcr za 200zł, załóż tarcze 160mm i daruj sobie ostre hopki i bedzie wszystko grało jeśli robisz tysiaka km rocznie
Lawon Napisano 23 Maja 2012 Napisano 23 Maja 2012 Temat w miarę świeży więc się podepnę. Również szukam amortyzatora do Kross Hexagon. Waga też mniej więcej 90kg. Zastosowanie trochę inne - oprócz jazdy do pracy (100% asfalt) chciałbym móc jeździć ze znajomymi po lasach, a także wystartować w maratonie. Problem w tym, że mój Kross póki co ma v-brakei a wszystkie sprzedawane epicony są tylko pod tarczówki. Zastanawiam się nad sprężynową Torą ale nie wiem czy nie będzie za miękka np. z tego linku link1 lub tego link2 . Budżet do 600zł. Jak wybrałbym torę to w tej cenie zamontowałbym jeszcze tarczówki z przodu. Używanych trochę się boje, ponieważ nie jestem w stanie określić rzeczywistego stanu amora. Wersji amortyzatora tora jest kilka - czym ewentualnie kierować się przy wyborze i w jakiej cenie jest okazja a powyżej której nie warto kupować?
m2sc Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 Temat w miarę świeży więc się podepnę. Również szukam amortyzatora do Kross Hexagon. Waga też mniej więcej 90kg. Zastosowanie trochę inne - oprócz jazdy do pracy (100% asfalt) chciałbym móc jeździć ze znajomymi po lasach, a także wystartować w maratonie. Problem w tym, że mój Kross póki co ma v-brakei a wszystkie sprzedawane epicony są tylko pod tarczówki. Zastanawiam się nad sprężynową Torą ale nie wiem czy nie będzie za miękka np. z tego linku link1 lub tego link2 . Budżet do 600zł. Jak wybrałbym torę to w tej cenie zamontowałbym jeszcze tarczówki z przodu. Używanych trochę się boje, ponieważ nie jestem w stanie określić rzeczywistego stanu amora. Wersji amortyzatora tora jest kilka - czym ewentualnie kierować się przy wyborze i w jakiej cenie jest okazja a powyżej której nie warto kupować? Wiem, że troche odkpouje trupa ale to mój temat w końcu Tora mz będzie najlepszym wybiorem w tej cenie , solo air da sie znaleźć za 250 zl w dobrym stanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.