Skocz do zawartości

[korba] Deore XT FC-M752

rs8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fc-m760- wydaje się (bo słabe zdjęcie), że zębatki kwalifikują się do wymiany albo wkrótce będą się kwalifikować- nowy łańcuch może przeskakiwać.

Fc-m580- zębatki w dobrym stanie, ale powycierane ramiona (estetyka), nie wiadomo też w jakim stanie jest suport.

Za kilka dni kończy się chociażby aukcja srebrnej deore serii m532/533, pojawiają się także rozsądne używki na octalinku.

Jest kilka możliwości- sam musisz zdecydować co kupić. Popatrz na zakończone aukcję, zorientujesz się jakie są rynkowe ceny używanych podzespołów. Zerknij do archiwum forum (octalink vs zint. oś vs kwadrat). Coś na pewno wymyślisz.

Napisano

weź tą 752, jest do dobrym stanie, ma dołączone ściągacze, a zębatki przyjmą nowy łańcuch.

Do tego zapoluj na manetki 750, przerzutki i będziesz cieszył się tanią i trawałą grupą.

Napisano

Witam, pozwolicie ze się podepnę. mam pytanie, do tej pory jeżdżę na korbie która ma juz ponad 10 lat i coraz trudniej dokupić do niej blaty (110mm 5 srob) co kupić do jazdy rekreacyjnej ale dobrej jakości i w mare lekkie. oczywiście zależy mi na bezproblemowej dostępności do części zamiennych (blatów). Deore , Lx czy XT mogą być używane ... co do octalink czy hollow. to się nie znam bo jeżdżę na kwadracie i nigdy nie miałem problemów.

Napisano

przy kwadracie mozesz zostac a korb jest do wyboru i do koloru kup to co Ci sie nawinie w dobrej cenie, jesli kupisz cos klasy deore to na pewno nie kupisz czegos gorszego niz masz do tej pory

Napisano

ale tego na wrzucales, zwroc uwage ze niektory korby przez Ciebie wrzucone maja najwieksza zebatke inacze jzamonowana i bedziesz mial problem z wymiana

Napisano

Ja odrzuciłbym w zasadzie wszystkie korby na kwadrat. Jeżeli szukasz nowej korby, pomyśl o Octalinku, lub HT2. Lepsza nowa Deorka, niż stary LX na kwadrat, no chyba, że składasz klasyka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...