Shavo Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Witam, od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupienia roweru do 1200 zł i zastanawiam się czy nie opłaca się bardziej złożyć rower samemu w tej kwocie. Sam nie jestem zbyt bardzo rozeznany w cenach części i stąd pytanie do was czy to po prostu się opłaca?
ArekLevelA2 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Moim zdaniem nie opłaca się skoro nie jesteś obeznany a pozatym zawsze sie coś nie dokręci albo przekręci kupi złą nie pasującą część ja bym na twoim miejscu nie brał się za to
guns0 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Panowie zostałem postawiony pod ścianą i mam wybór między tym a tym. Myślałem o LEVEL A ale nie ma tarczówek, które chce i dodatkowo jest bardziej wyczyonwy. Ja potrzebuję do jazdy po mieście czasami teren ale lekki, nie hardokowoy i nie będę skakał itd. Szybko jeździł ale po asfalcie i teraz wybór między V6 i X6. Ten 2 jest nowszy i droższy o 300 zł i teraz nie wiem czy dopłacać czy nie. Napiszcie mi który lepszy (nie patrząć na dopłate) i który lepsze patrząc na opłate. .
ArekLevelA2 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 nie patrząc na dopłate to wiadomo że x6 minimalnie leprzy osprzęt i ładniejsze malowanie, a tak w ogóle na twoim miejscu bym wziął tego v6 i te 300zł zostawił i na przyszły sezon mugłbyś wymienić przerzutki
Fenthin Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Możesz powiedzieć, po co Ci tarcze, skoro jeździsz głównie po asfalcie i w lekkim terenie? Przerost formy nad treścią.
dominv8 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 jeżeli potrzebujesz bardziej do jazdy po mieście to weź X6 , bardziej komfortowa pozycja, Hexagon V mimo wszystko ma bardziej sportową harakterystyke ramy czyt. leżysz a nie siedzisz podczas jazdy. osprzętem się mało co różnią, a ze specyfikacji widze ze w X6 są hamulce shimano a w V6 tylko piszą tektro 160mm czyli noname.
Gość voytec Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Witam, od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupienia roweru do 1200 zł i zastanawiam się czy nie opłaca się bardziej złożyć rower samemu w tej kwocie. Sam nie jestem zbyt bardzo rozeznany w cenach części i stąd pytanie do was czy to po prostu się opłaca? Nie opłaca się z prostej przyczyny. Pojedyńcze części będą kosztować więcej niż kompletny rower. Na samodzielne składanie można się zabrać jeśli cokolwiek wiesz na tamat jaka jakość cię zadowoli. Szybko jeździł ale po asfalcie i teraz wybór między V6 i X6. Ten 2 jest nowszy i droższy o 300 zł i teraz nie wiem czy dopłacać czy nie. Napiszcie mi który lepszy (nie patrząć na dopłate) i który lepsze patrząc na opłate. Lepie poszukać Hexagona z wcześniejszych roczników. X6 ma amora xtc v4 który jest podobno gorszy jak v3 zamontowany w v6. Z to mechaniczna alvio prezentują moim zdanie mierny poziom hamowania już lepiej darować sobie te tarczówki i kupić coś z V-kami.
Shavo Napisano 29 Lutego 2012 Autor Napisano 29 Lutego 2012 Nie jestem kompletnym laikiem w tym temacie samego składania/montażu i nie interesuje mnie gorszy osprzęt niż miałbym w kompletnym rowerze. Mam okazje kupić nowy GT Avalanche 3.0 (2009r.) za 1100zł z KW tylko potrzebuje jakieś opinie o marce/osprzęcie, może coś doradzicie?
kadargo Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 · Ukryte przez safian, 29 Lutego 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 29 Lutego 2012 - Brak powodu @ArekLevelA2, proszę kup sobie słownik bo aż żal ściska... jak się Twoje posty czyta!
tyran Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 jeżeli hamulce tarczowe to tylko hydrauliczne,za 1200pln nowego roweru(chyba) z takowymi nie kupisz,jedynie pozostaje Ci coś używanego(choć też może być ciężko),ja na Twoim miejscu sprzedałbym rumaka którego ujeżdzasz obecnie i dołożył do tych 1200pln;jeżeli chodzi o osprzęt to minimum acera,niższej serii nie ma sensu nabywać,i pamiętaj że sam osprzęt to nie wszystko-rower musi być dobrany do wzrostu;życzę udanych łowów!!!a co do składania-jakbyś kupił bardzo tanio części i sam je sobie skręcił to miałbyś satysfakcje,że to Twoje dzieło...
Shavo Napisano 29 Lutego 2012 Autor Napisano 29 Lutego 2012 Tego GT Avalanche 3.0 mam do wyboru albo S albo L a mierzę około 180cm więc będzie trochę kłopot bo oferta niestety w Internecie. :/
Gość voytec Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Przy wzroście 180cm L'ka (odpowiednik 19" bodajże - jak mnie te literowe oznaczenia wk*riają ) spokojnie styknie. A jeśli nie jesteś pewien to zmierz wewnętrzną długość nogi pomnóż przez 0.56 a otrzymany wynik podziel przez 2.24. (przykalładowo 84×0,57=47,88 zaokrąglamy 48÷2,54=18,89 zaokrąglamy do 19) i masz rozmiar ramy.
tobo Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Możesz powiedzieć, po co Ci tarcze, skoro jeździsz głównie po asfalcie i w lekkim terenie? Przerost formy nad treścią. Ja ci odpowiem dlaczego/ Dwa rowery, mój mieszczuch na najtańszych i teoretycznie nierewelacyjnych hydraulicznych tarczówkach shimano 486 i rower mojej żony na klamkach shimano i v-brake tektro. Ja jeżdżę moim codziennie do pracy, miasto, 90 procent trasy płaskiej. Moja żona jeździ dwa, trzy razy w tygodniu tą samą trasą. Rower żony to gary fisher, więc nie jest to markeciak, może niski model ale mimo wszystko znośny rower. Ja nie robiłem przy moich szimanochach nic. Żona zrobiła ok 100 km i rower zapędził mnie do roboty przy nim. Ramiona nie odbijają równo, klocki "mażą" się na obręczach, działanie hamulca nie jest tak płynne jak na początku. Jeśli kupisz rower za 1200 zł to nie będziesz miał lepszych v-brake niż ta moja padlina, tak czy inaczej, by działały jak trzeba należałoby je wymienić wraz z całym osprzętem na coś lepszego. Ale oczywiście jak już tu nieraz bywało, ja mam zdecydowanie odmienne zdanie w powyższej kwestii
nemo2009 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 w V6 tylko piszą tektro 160mm czyli noname. Nie wiedziałem,że Tektro to firma no name.
Fenthin Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 @tobo Jasne, że hydraulika to najlepsze rozwiązanie. Ale bezobsługowa hydraulika to nie to samo co tarcze mechaniczne. Tyle że o hydraulice w tej cenie można tylko pomarzyć. Poza tym jak tak widzę sposób pisania autora, mam wrażenie, że te tarcze mają być przede wszystkim dla lansu.
Shavo Napisano 29 Lutego 2012 Autor Napisano 29 Lutego 2012 A ile kosztuje przyzwoity komplet hampli hydraulicznych?
Fenthin Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Za 400zł można mieć komplet całkiem fajnych Shimano BR-M596.
Shavo Napisano 3 Marca 2012 Autor Napisano 3 Marca 2012 Jeszcze jedno pytanko, jak z komfortem/wygodą jazdy w GT Avalanche 3.0?
Fenthin Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 "Jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz". Pomijając ekstremalne przypadki, gdzie geometria kompletnie nie będzie takim osobom pasować, wiele zależy od miejsc styku z rowerzystą - rurki i siodełko.
dominv8 Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 najlepiej jak podejdziesz do sklepu i przymierzysz sie do roweru i bedziesz od razu wiedział jak z komfortem. sam mam ochotę przymierzyć się do tego GT musze sprawdzić i porównać do kellysa.
dominv8 Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 to przymierzaj co masz pod ręką , może akurat coś przypasuje, ja tez juz oglądałem multum rowerów a im bardziej zagłębiam się w to forum tym większe wątpliwości, ale chyba zdecyduje się na to co najbliżej bo zawsze blisko serwis czy jakaś gwarancja czy coś to jednak duzy komfort na miejscu wszystko załatwiać. jutro ide się do jakiegoś krossa level przymierzyć.
dominv8 Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 też są w sklepie u mnie na osiedlu mają tam dość duży wybór producentów. www. rower .com.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.