Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] Prośba o pomoc w doborze.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

sam szukam opinii na temat Marzocchi Marathona ale widac ze niewiele osob go ma, podobno fabryka ktora robi SR rowniez wytwarza Marzocchi, plus dla Epicona za wage i cene, ja sie chyba pokusze o SR- uzywki nie chce np Reby z 2008;), Drake z niewiadomego zrodla, jutro zadzwonie do Gregorio i podpytam jeszcze o ten model, podobno daja 3 lata gwarancji na Marzocchi wiec gdyby tak bylo wart przemyslenia...ciezszy od Epicona waga chyba cos kolo 1800-1900

Napisano

kadargo a czy ja gdzieś napisałem to, że Epicon jest mocniejszy od Reby? Napisałem tylko to, co słyszałem więc nie rozumiem o co Tobie chodzi. Słyszałem, że Reba pod mój ciężar się nie nadaje i tyle, a to, że nie mam nawet na nią finansów to 2ga sprawa... Na temat Epicona czytałem i były opinie że daje na razie rade. Nic nie pisali że się rozpada, pęka czy nie wiadomo co jeszcze.

Po to napisałem na forum aby ktoś kto w tym temacie siedzi mógł coś doradzić. Masz inne zdanie co do Reby ? Ok- tamta Reba co miał tamten rowerzysta mogła być jakaś wadliwa albo serwis w kule mógł sobie lecieć czy jeszcze coś innego nie wnikam. Rebe skreśliłem tylko dlatego, że to słyszałem i że nie mam na nią środków.

Napisano

jeden ze sklepow odpisal ze na okolo 90 sztuk sprzedanych epiconow tylko jeden mial wade techniczna cos z uszczelkami wiec sadze ze wynik calkiem niezly

Napisano

Ja szukam czegoś, co wytrzyma moją wagę, oraz będzie miało dobrą sztywność boczną. Może być nawet amortyzator no name ale aby był dobry i był w tym przedziale finansowym co dysponuje

Napisano

czesc, ja sie podepne pod posta ,czytalem czytalem i powiedzcie mi jedno waze 77kg i jak rouzmiem nowy epicon za 600zl jest ok, a czy nie lepiej kupic uzywana rebe roczna np za 700-800(za tyle znajde na allegro)-wiem ze to jakies ryzyko ale czy ta reba wiele lepsza, do tego 2ga sprawa nikt nic nie pisze o RS RECON, a cena jego uzywanego to 500zl(inne kilo pod recona?)

i ostatnia sprawa aktualnie jezdze na RS TORA 318-powiedzcie mi czy kupujac tego epicona,rebe czy recona ja zobacze taka mega roznice? warto zmianiac ta tore-czy ta tora w ogole to pod moje kilo?? jak to wyglada, ma ktos jakies artykuly o amortyzatorach zestawienia jakies nie wiem cokolwiek bym sie czegos dowiedzial wiecej

jesli ktos moze to prosze o jakies linki do ofert z allegro gdzie jest cos godnego polecenia/ planuje tak wydac okolo700zl:)

Napisano

Ale jeśli nie lajcisz roweru, to nie ma sensu zmieniać ani na epicona ani na recona.

Leć albo w Rebe, albo R7.

Przy czym dogadaj się ze sprzedawcą, że jeśli coś w przeciągu 2 tygodni się spieprzy to on ponosi tego koszty bądź zwrot amora. I po jego otrzymaniu sprawdź od razu w środku jak wygląda.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...