rs8 Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Witam, przymierzam się do zakupu tej korby http://allegro.pl/korba-shimano-deore-lx-m550-i2153695263.html . co o niej sądzicie? Chicałbym do niej dobrać suport i przednia przezutke, wszystko w maire niskich cenach i dobrym stanie dlatego proszę o waszą pomoc. P.S z tyłu posiadam przezutke acera czy po wymiane wolnobiegu to wszytsko obsłuży 9 lub 10 rzedowy wolnobieg?
marcingrychtol Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Suport po prostu na kwadrat. Jeśli chodzi o długość, to zapytaj sprzedającego, może on będzie wiedział na jakim suporcie działała ta korba. Polecam BB-UN54, niezniszczalny, przynajmniej u mnie. Przednia przerzutka podejdzie każda. Polecam coś w konstrukcji typu Down Swing (nowe przerzutki i tak obsługują oba ciągi). PS.: U mnie np. rama nie pozwala na prawidłowe zamontowanie przerzutki typu Top Swing, bo dolna rura głównego trójkąta ma spory wymiar pionowy. Top Swing wychodzi wtedy za wysoko, dlatego mam Down Swinga. Mało prawdopodobne by u Ciebie było tak samo, ale sprawdź.
Schwefel Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Stan jest niezły ale zapomnij o nowych zębatkach jak te się zużyją. Raz, że na 5 śrub a dwa że Biopace czyli jajowate.
rs8 Napisano 25 Lutego 2012 Autor Napisano 25 Lutego 2012 Stan jest niezły ale zapomnij o nowych zębatkach jak te się zużyją. Raz, że na 5 śrub a dwa że Biopace czyli jajowate. Lepiej się wstrzymać bo szukam czegoś do 120zł
rs8 Napisano 29 Lutego 2012 Autor Napisano 29 Lutego 2012 Panowie co sądzicie o tym xt? http://allegro.pl/korby-shimano-deore-xt-fc-m752-175mm-suport-i2175232587.html cena to 130zł warto sie tym zainteresować? Jak oceniacie jej stan? Pod ten suport nie muszę mieć chyba jakiejś specjalnej ramy? Będzie kompatybilna z tylnią przerzutką acera i wolnobiegiem 7rzędowym. Z góry dzięki za odpowiedź bo jestem kompletnie zielony w tej kwestii.
Schwefel Napisano 2 Marca 2012 Napisano 2 Marca 2012 Ja bym dał stówkę ale to przyzwoity sprzęt. Mam taką tylko ze znaczkiem LX.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.