Perzykk Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 Witam składam rower na staraj ramie wymieniłem tylny wolno-bieg wraz z łańcuchem. Przykręciłem wszystko i podczas kręcenia kołem wolno-bieg się kołysze tj falował prawo lewo. Poszedłem i kupiłem nowe koło założyłem dalej tak samo. Czy może ktoś tutaj mi wytłumaczyć co może być przyczyną ??
Miliron Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 Oczywiście,że mogę Ci powiedzieć co jest tego przyczyną To jest wolnobieg i one tak mają
servisman Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 To nie jest wina wolnobiegu a raczej źle zrobionego gwintu na piaście,dlatego kolysze na lewo i prawo.
Perzykk Napisano 22 Lutego 2012 Autor Napisano 22 Lutego 2012 ale na nowej i starej feldze jest tak samo więc ?? dodam ze dziś pożyczyłem od znajomego używany wolnobieg który ma mniejsze bicia
Miliron Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 Czasem są mniejsze czasem większe bicia, ale są zawsze i wynikają z konstrukcji i precyzji wykonania, która do najlepszych nie należy Słabsze piasty na kasetę też mają większe bądź mniejsze bicie na bębenku.
Perzykk Napisano 22 Lutego 2012 Autor Napisano 22 Lutego 2012 Ok rozumiem A mam jeszcze pytanie macie może jakiś dobry artykuł jak ustawić przerzutki dla laika ??
Przeor Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 Podaj e-mail to wyśle Ci mini poradnik majsterkowicza rowerowego
lyndowss Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 Dla laika. Wszystko masy na forum. http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/ http://www.forumrowerowe.org/topic/42083-regulacja-przerzutki-przedniej/ Wolnobiegom krzywią się bardzo ośki i to od tego są bicia szczególnie. Ze złego wykonania chyba tez. niestety nie przypatrywałem się jak miałem nowe koło. Oto skutki rozwiązania jakim jest wolnobieg.
Miliron Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 Od wolnobiegu krzywią się co najwyżej ośki piast Bardzo pozytywną cechą wolnobiegu jest jego cena ... I w zasadzie na tym koniec z pozytywów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.