Skocz do zawartości

[rower]Giant Terrago 2 - zastanawiam sie nad zakupem, proszę o opinie

overek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post, a zarazem bardzo ważny. Od kliku tygodni szukam roweru dla mnie. Mam 188cm wzrostu i waże 93kilogramy. Znalazlem rower i pytalem o niego w sklepie . Z ważniejszych rzeczy ktore sie dowiedziałem to dobry amortyzator, hydraulika. Dodam jeszcze że przeznaczenie roweru to jazda po górzystych terenach, do pracy i asfalt.

Bardzo chciałbym dowiedzieć sie jakie są wasze opinie na temat roweru jaki wybrałem.

Dodatkowo przedstawie licznik, ktory w zupełności mam nadzieje wystarczy na początek

Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl

cena roweru w sklepie jest dużo niższa ze wzledu na rocznik tego modelu

Licznik rowerowy SIGMA BC 1009 przewodowy - Liczniki i pulsometry - Sklep internetowy rower-sport.pl

czy ktoś to w ogóle czytaa??

Napisano

Spokojnie...

Co to znaczy dużo niższa cena? Bo ta katalogowa jest zdecydowanie wygórowana.

Amortyzator wcale nie jest jakiś dobry, powiedziałbym że bardzo przeciętny. Hamulce co prawda hydrauliczne, ale wyrób Gianta, więc może być różnie, nie miałem to nie ocenię. Reszta osprzętu nawet ok.

Napisano

w sklepie w którym oglądałem ten rower jest on na małej promocji , w granicach 2500zł .

Kolego a może mógłbyś podać jakąś propozycje na rowerek ?? z góry bardzo dziękuje

Napisano

Giant Terrago z prezentowanego w temacie rocznika jest za drogi. Ma zwykły amortyzator.

Na tej samej ramie możesz kupić Gianta bouldera za 1200 ale gorszym osprzęcie. Następnie dokupić amortyzator Epicon za 600 zł oraz po zużyciu zmienić napęd na deore m590 za kolejne 600 zł. Wyjdzie ostatecznie ta sama lub niższa cena za lepszy nieco rowerek.

Napisano

właśnie oglądałem tego Krossa którego proponujecie i jest całkiem ciekawy. W sklepie widziałem tego gianta w cenę 2349zl w tej chwili. To co chciałbym mieć w rowerze to na pewno hydrauliczne hamulce miedzy innymi. Miałem kiedyś AUTHORA i rower ten nie miał tego czegoś. Natomiast tego już oglądałem wstępnie . Jednak chciałem zapoznać się z waszą decyzje. Jeszcze się zastanawiam jaki rower wybrać. Jedyne co narzazie jest pewne to, że Terrago mam w sklepie bo zamawianie przez internet w grę nie wchodzi. Czekam na wasze opinie i pozdrawiam.

biorąc pod uwage amortyzator z GIANT TERRAGO I KROSS A7 , który z nich jest jakościowo lepszyy??

Napisano

Ten kross a7 to bardzo dobry wybór. Ale niestety wersja zeszłoroczna ma amortyzator sprężynowy. W tym roku zamontowali powietrznego recona, który jest wyborem lepszym. Za to ma trochę tańszy osprzęt.

W giancie i krossie są podobnej klasy (niskiej) amortyzatory sprężynowe. Ale nie zastanawiaj się nad tym tylko bierz krossa, który ma o dwie lub trzy klasy lepszy osprzęt i nowoczesną, fajną ramkę. Amortyzator sobie za jakiś czas wymienisz na manitou lub foxa i będziesz miał znakomity sprzęcik.

Napisano

tylo teraz nasuwa się pytanie gdzie go obejrzeć bo z tego co się orientuje u mnie w mieście to jedyne rowery w sklepie rowerowym to GIANT AUTHOR-którego nie biorę pod uwagę, MERIDA i jakieś tam składaczki np.Wigry 4. Jednak ten Kross nie ma wzmocnionych felg i dobrych kół na teren. chyba że tyko tak mi się wydaje

Napisano

REGULAMIN 2i

Tak jestem z EGa kolego . Co do tego sklepu mam opinie negatywną wrecz. W zeszłe lato ktoś ode mnie z rodziny kupowal tam rower i z po kilku tygodniach sklep stracił swoja reputacjee

Napisano

Takiego Gianta Terrago kupiłem mojej dziewczynie w 2010 roku i na przecanie kosztował 2200zł, jest z niego bardzo zadowolona i sprawdza się w każdych warunkach. Wielokrotnie bywamy w górach i jestem mile zaskoczony co ten rower potrafi więc nie wahaj się przed zakupem ale nie za taką kwotę jak wymieniłeś, w końcu jest to rocznik 2009 !!!

Napisano

No ja też z KM mam złe wspomnienia moja siostra rok temu kupiła sobie u nich rower miejski marki Kross i musiałem praktycznie co tydzień jeździć do nich do serwisu bo coś brzęczało a oni praktycznie nic nie zrobili, a potem okazało się że suport był w korbie walnienty ale to mniejsza z tym, a po za tym mają bardzo drogie rzeczy tam. Jak na takie miasto jest mega drogo. A co do sklepu na brzozowej to tak sobie mam o niej opinie ,ponieważ jest tam jeden starszy facet który twierdził że acera będzie mi śmigać identycznie jak Deore, ale no cóż. A najbardziej polecam neksusa mają tam fajne sprzęty np. KTM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...