Skocz do zawartości

[11590] Kross Level A6 2011 by mucios92

mucios92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rower na sezon 2012. Pozdrawiam.

Hamulec przedni + tylni Avid Juciy Three- 610g

Tarcze: Shimano Deore 360g.

Dzwignie:

Linki/pancerze: Accent- 69g

Kaseta: Shimano XT CS-M770- 293g

Łańcuch: Shimano XTR CN-7701- 274g

Korba: Shimano XT 849g

Przerzutka przód: Shimano LX FD-M581- 170g

Przerzutka tył: Shimano SLX RD-M662-259g

Amortyzator: Rock Shox Tora 318 Solo Air-1693g

Rama: Kross Level A6 20"+stery- 1927g

Amortyzator tylni: ----------

Chwyty: Bontrager XXXLite- 12g

Kierownica Truvativ Team- 144g

Pedały: Shimano PD-M520-378g

Siodło: Selle San Marco Blaze- 275g

Sztyca: Zoom 400mm- 340g

Zacisk sztycy: No name-27g

Manetki: Sram Attack Gripshift- 188g

Zaciski kół: Mavic 115g

Mostek: Ritchey WCS 134g

Opona przód: Maxxis Ranchero 26x2.1- 650g

Opona tył: Kenda Komodo 26x1.95-515g

Top Cap: No name 14g

Dętki: B'twin -358g

Koło przód: Mavic Crossride Disc-900g

Koło tył: Mavic Crossride Disc-1036g

Napisano

Ta waga to chyba troszkę zaniżona. 2093g to może bym uwierzył. mam taką samą i waga jest powyżej 2000g.

Napisano

Pokaż zdjęcia.

Skąd masz tę wagę i jaki to rocznik? Zawsze wydawało mi się, że ponad 2150g waży ten amor.

Napisano

na razie to nie powiem nic o amorku, bo dopiero go założyłem i nie ma jeszcze jak przetestować. Wizualnie prezentuje się to tak ;) wersja na jazde po szosie. na sezon dojda jeszcze oponki geax saguaro.

10pnfup.jpg

Napisano

Ładny ładny, ale według mnie biały amor nie pasuj trochu, no ale o gustach sie nie rozmawia ;)

Może skróć trochę przedni przewód, i kabel powinien iść z drugiej strony amortyzatora, od zewnętrzenej (chyba tak nie jestem pewien) :)

Napisano

Racja poprowadź kabel z przedniego hamulca gdzie indziej,bo zedrzesz sobie teflon z goleni. Zaciski Mavica coś strasznie lekkie masz-moje ważą 150g.

Napisano

Kabel od przedniej hydrauliki idzie tak jak ma iść. Epicon ma tam mocowanie na przewód i nie ma mowy o obcieraniu o anodę (chociaż tutaj przez za długi przewód trochę tak wygląda.

Napisano

Strasznie sztywno idzie Ci ten przewód, nie podoba mi się. Do tego mam wrażenie, że może obcierać Ci koronę. Według mnie tak jak u mnie jest lepiej:

68b13ef7129226aem.jpg

Napisano

Strasznie sztywno idzie Ci ten przewód, nie podoba mi się. Do tego mam wrażenie, że może obcierać Ci koronę. Według mnie tak jak u mnie jest lepiej:

68b13ef7129226aem.jpg

Blackiwan w sklepie rowerowym powiedziano mi, że przewód ma iść tak jak ma Crazyk.

Napisano

Też mi się tak wydaję, bo wtedy idzie łukiem z klamki i nic nie obciera. Co nie zmienia faktu, że trochę przydługi masz ten przewód kolego ;)

Co bym wymienił u Ciebie?

-tarcze na lżejsze

-sztyca

- zaciski kół

- dętki

Jak spisuje się kenda komondo ? Napisz coś o niej jak możesz - przebieg, doświadczenia. Słyszałem, że znika w oczach.

Napisano

Jezeli chodzi o z miany to jesli tylko bede miał gotowke to na bieżąco bedą wymieniane sztyca, siodło,dętki. Jesli chodzi o tarcze to nie chce ich zmieniać z pewnego względu, takiego że w połączeniu z moimi J3 i metalicznymi klockami dają one świetną siłe hamowania, co w moim przypadku jest bardzo istotne :) Jesli chodzi o Komodo to jestem z niej bardzo zadowolony, w błotnistych warunkach dawała sobie rade bardzo przyzwoicie. Jesli chodzi o znikanie w oczach to nie wiem ;p moja ma sie dobrze bo jednym sezonie takze nie moge narzekac.

Napisano

Jesli chodzi o koła Crossride to moge je polecić z czystym sumieniem, ja przejechałem na nich już 4500km i nie mają żadnych luzów na piastach, na bebenku. nie są nawet scentrowane, a pode mną nie mają lekko, sporo ponad 100kg ciężaru :D wczesniej jezdziłem na fabrycznych kołach jakie były montowane w krossie i nie ma żadnego porównania, centry moze nie łapały tak bardzo, ale piasty padły bardzo szybko, szczególnie tylna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...