yeti1232 Napisano 14 Lutego 2012 Napisano 14 Lutego 2012 Witam zakupiłem ostatnio kasete shimano m770 ale jak sie okazalo przyszla 760 i teraz pytanie czy ją odsyłać czy ją zostawić gadałem już z właścicielem i był błąd na stronie. Ilepiej zostawić czy odesłać kupiłem ją za 170 zł
Przeor Napisano 16 Lutego 2012 Napisano 16 Lutego 2012 M770 ma aluminiową nakrętkę a M760 ma stalową. No i M770 ma te spinki aby łańcuch nie spadał tak nisko co może uszkodzić kółko. Teoretycznie M770 powinna mieć niższą wagę (w przypadku 11-32 daje to teoretyczne 8g, czyli dla maniaków), trwałość i funkcjonalność tych kaset będzie taka sama.
tobo Napisano 16 Lutego 2012 Napisano 16 Lutego 2012 Trwalość - tu bym wątpił. Miałem i jedną i drugą i 770tka rdzewieje nawet jeśli nie jest eksploatowana. Kupiłem, zrobiłem kilkanaście km i zdjąłem, trafiła na półkę czekając na inną okazję. Ku mojemu zdziwieniu w kilku miejscach pojawiła się rdza. Nakrętkę można podmienić a piny chroniące przed spadaniem łańcucha - trzeba wyregulować przerzutkę. Ja bym zostawił starszą wersję.
Przeor Napisano 16 Lutego 2012 Napisano 16 Lutego 2012 Bardzo możliwe z tą trwałością, na 770 nie jeździłem, moja znajomość tej kasety jest wirtualna:). Też bym zostawił sobie 760, no chyba, że te 8g Cię uszczęśliwi.
Mod Team Puklus Napisano 16 Lutego 2012 Mod Team Napisano 16 Lutego 2012 Jeżdze na 760 i mam całkiem pozytywne zdanie na jej temat. Mocna i wytrzymała kaseta nie ma sensu bawić sie w odsyłanie za bardzo choć zrobili cie w balona trochę jak by nie było u mnie 770 leży chyba od roku w garazu na stole poniewierana z kąta w kąt i nie zardzewiała. 760 poktywa sie rdzą ale to wynika z jej niechybnie zbliżającego się zgonu i starcia wszystkiego co było na nia naniesione za młodu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.