Skocz do zawartości

[BB] prosze o porade

LUIS123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam pytanko kupuje nową rame w standardzie jak napisał producent " carbon box BB lay up ( chodzi chyba o BB30) " teraz mam zmontowaną w starej ramie korbe shimano XTR FC-M970 kupioną z suportem razem w komplecie jak np tu

http://allegro.pl/korba-shimano-xtr-fc-m970-175mm-klucze-i2072587218.html.

I teraz mam dylemat czy da sie to bez problemu przełożyć do nowej ramy czy trzeba coś kombinować czy ktoś coś wie na ten temat byłbym wdzięczny

Pozdrawiam

Witam

Mam pytanko kupuje nową rame w standardzie jak napisał producent " carbon box BB lay up ( chodzi chyba o BB30) " teraz mam zmontowaną w starej ramie korbe shimano XTR FC-M970 kupioną z suportem razem w komplecie jak np tu

http://allegro.pl/ko...072587218.html.

I teraz mam dylemat czy da sie to bez problemu przełożyć do nowej ramy czy trzeba coś kombinować czy ktoś coś wie na ten temat byłbym wdzięczny

Pozdrawiam

A jeszcze jest napisane T 800 T 1000 carbon box BB lay up

Napisano

Wydaje mi się, że oznaczenie T800 T1000 carbon box oznacza technologię wykonania ramy, a nie o rodzaj suportu.

To inaczej spytam

czy do ramy w standarcie BB30 da się zamontować suport który jest sprzedawany w komplecie z korbą xtr FC-M970

Napisano

Link nie dziala.

BB xtr-a to hollowtech II na oske 24mm, BB30 na 30mm, to po pirwesze, po drugie BB30 to sytem na wciskane lozyska, nie tak jak w xtr z nakrecanymi miski, w ktorych znajduja sie lozyska.

koledzy byli szybsi

Napisano

Link nie dziala.

BB xtr-a to hollowtech II na oske 24mm, BB30 na 30mm, to po pirwesze, po drugie BB30 to sytem na wciskane lozyska, nie tak jak w xtr z nakrecanymi miski, w ktorych znajduja sie lozyska.

koledzy byli szybsi

a czy da się przynajmniej wykożystać korbe xtr i dobrac do niej suport wciskany

Napisano

łoł super dzięki 1415chris a jaki jest odpowiednik korby xtr w formacie bb30 (to znaczy taka najbardziej sprawdzona i lekka) może wiecie może ktoś ma jakieś doświadczenai

Napisano

może napisz jaką ramę kupujesz bo nigdzie nie jest napisane że to bb30, a może bb press fit? A co do korby klasy xtr'a to wybierz coś z topowych produktów innych firm np. sram czy fsa.

Napisano

Czy jest ktoś kto mógłby opisać w pigułce standardy systemów suportów w MTB ( wymiary, kompatybilności, plusy minusy itd ) taki poradnik w jednym miejscu

Jak sie rozglądam to coraz więcej jakiś rozwiązań się pojawia ci to tamci tamto itd brakuje tabelki

Napisano

bsa to zwykły, najbardziej popularny standard mufy. Pasują do niego suporty shimano z zewnętrznymi łożyskami(HT2), pozostaje jeszcze szerokość suportu 68/73 rzadziej 83 i 100mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...