Skocz do zawartości

[SnowScoot]Budowa

XxUzixX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam z góry przepraszam za miejsce tematy, ale kompletnie nie wiedziałem gdzie to umieścić. Zasada działania tego sprzętu jest porównywalna do snowboard'u także postanowiłem to tu zamieścić.

Ostatnio zafascynowałem się tym sprzętem. Niestety jego cena jest z kosmosu. Bo 3,5tyś za dosłownie kilka rurek to chyba przesada.

No, ale do rzeczy. Chciałbym stworzyć taki sprzęt na podstawie oryginału. Mam dostęp do sprzętu który ułatwi prace nad takim ustrojstwem. Mam znajomego z używanym sprzętem narciarskim czyli dechy będę miał za grosze bądź za darmo. Kierownice, mostek już mam. Gotowe elementy jak główka i wideł (odpowiednio skrócony) to nie problem będę miał za darmo.

Mam duży problem z kątem główki, nie mogę znaleźć żadnej informacji w necie. Zresztą żadnej infromacji na temat snowscoota nie mogę znaleźć, w sensie wymiary. Przed spawaniem, chciałbym przemyśleć/rozrysować sobie wszystko.

Sprzęt chce stworzyć z aluminiowych rur, aby nie ważył sporo.

To teraz do was pytanie, na co zwrócić uwagę, gdzie mogę popełnic jakiś błąd. Proszę o ewentualne sugestię.

Pozdrawiam Konrad

Napisano

To może nie do końca jest odpowiedzią na Twoje pytanie,ale polecam napisać do producentów tego typu urządzeń o dokładne wymiary, pod pretekstem odpowiedniego doboru ich produktu pod siebie. Nie powinni robić z tego tajemnicy,bo teoretycznie i tak możesz sobie to sam pomierzyć. Na pewno mają gdzieś rozpisany każdy wymiar tego sprzętu.

Napisano

Dzięki za rade, tak zrobie.

Napisałem, dowiedziałem się tylko jaka jest długość i wysokość. Niestety żadnych informacji na temat kątów nie mają :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...