Skocz do zawartości

[przerzutka] Shimano Nexave t300

cooper

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zakupiłem rower z osprzętem Shimano Nexave T300. Manetka tylnej przerzutki działa tylko na pierwszych czterech biegach, powyżej nie chce w ogóle wchodzić. Regulacja przerzutki zmienia jedynie zębatki na, które wskakuje łańcuch ale na manetce dalej nie można wrzucić nic powyżej 4. Mam pytanie gdzie szukać problemu czy w przerzutce czy w manetce? W przedniej przerzutce występuje ten sam problem z tym że wchodza dwa pierwsze biegi a brak trzeciego.

Napisano

Odkręć śruby regulacyjne przerzutki i sprawdź czy się coś zmienia. jak nie to przyjrzyj się lince. Jeżeli nadal nie jest przyczyna to prawdopodobnie manetki.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Powoli się zabrałem do przerzutki. Na razie wyciągnąłem linkę i bez linki manetka wskakuje do 5 przełożenia ale 6 i 7 nie wchodzi czy to oznacza , że manetka jest do wymiany albo regulacji?

To chyba znalazłem problem , ktoś rozbierał manetkę i chyba źle ją złożył . Czy ktoś ma przekrój tej manetki abym wiedział jak to poskładać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...