cooper Napisano 8 Lutego 2012 Napisano 8 Lutego 2012 Witam Zakupiłem rower z osprzętem Shimano Nexave T300. Manetka tylnej przerzutki działa tylko na pierwszych czterech biegach, powyżej nie chce w ogóle wchodzić. Regulacja przerzutki zmienia jedynie zębatki na, które wskakuje łańcuch ale na manetce dalej nie można wrzucić nic powyżej 4. Mam pytanie gdzie szukać problemu czy w przerzutce czy w manetce? W przedniej przerzutce występuje ten sam problem z tym że wchodza dwa pierwsze biegi a brak trzeciego.
lyndowss Napisano 8 Lutego 2012 Napisano 8 Lutego 2012 Odkręć śruby regulacyjne przerzutki i sprawdź czy się coś zmienia. jak nie to przyjrzyj się lince. Jeżeli nadal nie jest przyczyna to prawdopodobnie manetki.
cooper Napisano 8 Lutego 2012 Autor Napisano 8 Lutego 2012 Dzięki jak się zabiorę do tego to dam znać jak poszło.
cooper Napisano 26 Lutego 2012 Autor Napisano 26 Lutego 2012 Powoli się zabrałem do przerzutki. Na razie wyciągnąłem linkę i bez linki manetka wskakuje do 5 przełożenia ale 6 i 7 nie wchodzi czy to oznacza , że manetka jest do wymiany albo regulacji? To chyba znalazłem problem , ktoś rozbierał manetkę i chyba źle ją złożył . Czy ktoś ma przekrój tej manetki abym wiedział jak to poskładać?
cooper Napisano 27 Lutego 2012 Autor Napisano 27 Lutego 2012 Temat do zamknięcia , manetka naprawiona. Wystarczylo poprawnie ustawić kowadełko oraz sprężynę. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.