TenTyp Napisano 11 Lutego 2012 Autor Napisano 11 Lutego 2012 Down Swing to inaczej Bottom Swing? Przepraszam, ale moja niewiedza w rowerach jest duża
qdlaty123 Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Down Swing to inaczej Bottom Swing? Spoko....tyle, że nie "to inaczej" - po prostu nie ma takiego czegoś jak "down swing" tak jak jest top pull i bottom pull Nie, że się wymądrzam oczywiście, bo samego mnie dobijają te dziwiaczne nazwy....ale skoro już wymyślili i nazwali, to po co zmieniać?
tobo Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 http://www.performancebike.com/bikes/Product_10052_10551_1108502_-1_1524500_20000_400177 Nie wiem w jakim kontekście nie ma bądź jest down swing - ale ogólnie jest coś takiego.
TenTyp Napisano 12 Lutego 2012 Autor Napisano 12 Lutego 2012 http://allegro.pl/listing.php/search?utm_source=opera&utm_medium=link&utm_campaign=opera&string=down+swing na allegro to samo
qdlaty123 Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Nie wiem w jakim kontekście nie ma bądź jest down swing Dobra już nic nie piszę....producent to nazwał tak a nie inaczej...ale każdy sprzedający dzisiaj nazywa po swojemu (to nie jest wyrocznia)...w sumie nieistotne...w specyfikacji producenta Szitmano nigdy nie było hasła "down swing" W sumie wszytko powyżej wyjaśnione nie wałkuję już i nie udowadniam, bo robi się OT widać warto przegrzebywać alledrogo na dwa fronty @TenTyp: Powtórzę...jeżeli i tak kupujesz nówkę i wejdzie bottom-swing...to masz odpowiedź....ale zwracam uwagę że kolejne wersje montażowe w ogóle nie wychodziły w takiej wersji vide: e-type, Shim. direct mount, Direct Mount Deraileur Niektóre konstrukcje jak Cube Stereo, Fritzz nie przyjmą innej niż top-swing - więc nie będzie to tylko przerzutka na 1 rok...więc myślę, że też można śmiało kupować
M333 Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 w specyfikacji producenta Szitmano nigdy nie było hasła "down swing" Było, jest i pewnie będzie. Jeden przykład, przykład drugi. Jak już zabiera się głos w tak kategoryczny sposób to warto niektóre informację sprawdzić. A w temacie. Pytań nt. "down swing" czy "top swing" było dużo. Wystarczy poszukać w archiwum- różnice, zalety, wady.
qdlaty123 Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Jak już zabiera się głos w tak kategoryczny sposób to warto niektóre informację sprawdzić. Hehe...zwracam honor...choć nikomu nie zabrałem Sobie nie ująłem I nie jestem kategoryczny... Przyznaję...ja się nie spotkałem wcześniej w specyfikacji....nawet dziś przegrzebałem oryginalne strony i nic ...dziś ewolucja Panie Dalej jednak utrzymam swoje...w specyfikacji pojawiało się zawsze front deraileur i top swing front deraileur (a że teraz samych systemów montażu jest 4 to każdy kraj na świecie wsio nazywa jak leci - i burdello) ...zamykam swoje OT wypociny bo więcej nic nie wniosą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.