Skocz do zawartości

[manetki] Klamkomanetka czy manetka + klamki

TenTyp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Down Swing to inaczej Bottom Swing?

Spoko....tyle, że nie "to inaczej" - po prostu nie ma takiego czegoś jak "down swing" tak jak jest top pull i bottom pull :)

Nie, że się wymądrzam oczywiście, bo samego mnie dobijają te dziwiaczne nazwy....ale skoro już wymyślili i nazwali, to po co zmieniać? :)

Napisano

Nie wiem w jakim kontekście nie ma bądź jest down swing

Dobra :) już nic nie piszę....producent to nazwał tak a nie inaczej...ale każdy sprzedający dzisiaj nazywa po swojemu (to nie jest wyrocznia)...w sumie nieistotne...w specyfikacji producenta Szitmano nigdy nie było hasła "down swing" :)

W sumie wszytko powyżej wyjaśnione :P nie wałkuję już i nie udowadniam, bo robi się OT :) widać warto przegrzebywać alledrogo na dwa fronty :)

@TenTyp:

Powtórzę...jeżeli i tak kupujesz nówkę i wejdzie bottom-swing...to masz odpowiedź....ale zwracam uwagę że kolejne wersje montażowe w ogóle nie wychodziły w takiej wersji :)

vide: e-type, Shim. direct mount, Direct Mount Deraileur :)

Niektóre konstrukcje jak Cube Stereo, Fritzz nie przyjmą innej niż top-swing - więc nie będzie to tylko przerzutka na 1 rok...więc myślę, że też można śmiało kupować :)

Napisano
w specyfikacji producenta Szitmano nigdy nie było hasła "down swing"

Było, jest i pewnie będzie.

Jeden przykład, przykład drugi.

Jak już zabiera się głos w tak kategoryczny sposób to warto niektóre informację sprawdzić.

A w temacie. Pytań nt. "down swing" czy "top swing" było dużo. Wystarczy poszukać w archiwum- różnice, zalety, wady.

Napisano

Jak już zabiera się głos w tak kategoryczny sposób to warto niektóre informację sprawdzić.

Hehe...zwracam honor...choć nikomu nie zabrałem :)

Sobie nie ująłem :)

I nie jestem kategoryczny... ;)

Przyznaję...ja się nie spotkałem wcześniej w specyfikacji....nawet dziś przegrzebałem oryginalne strony i nic ;) ...dziś ewolucja Panie :)

Dalej jednak utrzymam swoje...w specyfikacji pojawiało się zawsze front deraileur i top swing front deraileur (a że teraz samych systemów montażu jest 4 to każdy kraj na świecie wsio nazywa jak leci - i burdello) ...zamykam swoje OT wypociny bo więcej nic nie wniosą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...