Skocz do zawartości

[rama do 900zł] opinie o Merida Matts flx team

Cox

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Planuje zakup nowej ramki i na allegro znalazłem coś takiego

http://allegro.pl/rama-merida-matts-carbon-alu-flx-team-nowa-i2073194582.html

cena myślę że dobra, w komplecie ze sterami, itd

zależy mi na opinii kogoś kto spotkał się z taką ramą, lub widział/ czytał coś w internecie

strasznie ciężko cokolwiek więcej znaleźć

jak jest z trwałością takiej ramy, z tłumieniem drgań i ze sztywnością ?

A może jakieś inne propozycje do 900 zł

mam nadziej ze poczuje różnice względem Kross'a A6 2008, już ma 2,5 roku i trochę "zmiękł"

Napisano

Jak dla mnie możesz brać jak troche stargujesz, ale okazja to to nie będzie. Takie ramy nie sa jakoś bardziej sztywne niż całe aluminiowe- miałem Kellysa Hackera z karbonowym tyłem (nowy kosztował 800 zł)

Napisano

http://www.forumrowerowe.org/topic/53882-10999g-merida-matts-hfs-flx-900d-by-jaktro/ choć za dużo ta nią jaktro nie jeździ :)

Ramka fajna, cena wg mnie całkiem dobra - swego czasu kosztowała w detalu przynajmniej 2x tyle. Miałem zwykłą HFS z tego rocznika, poza słabym lakierem była w porządku. Miałem też Garego z karbonowym tyłem i nie ma czego się obawiać, wytrzyma na pewno. Trudno powiedzieć czy takie rozwiązanie jest sztywniejsze, na pewno karbon coś tam tłumi i np. na tarce jakoś mniej telepało niż na zwykłej ramie.

Jak Ci pasuje malowanie i rozmiar to śmiało bierz, nie zawiedziesz się.

Napisano

a popatrzcie na głowke ramy od góry, tam już tylko pierscień na rure sterowa i zakrywka i wszystko? można juz mostek przykręcić ?

Napisano

W ramie są wbite miski sterów półzintegrowanych ..

Do misek trzeba włożyć łożyska ... dolna bieżnia, górna bieżnia, kapsel sterów ...

Powinno wystarczć kupuć stery zintegrowane (bez misek bo są już wbite) i będzie komplet.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...