Skocz do zawartości

[Amortyzator] Fox 32 F80 RL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałbym się dowiedzieć, czy warto kupić ten amortyzator (zdjęcia i opis wskazują stan idealny) za 700 zł.

Czy skok 80mm jak i sam amorek dobrze sprawdzi się w XC? Moja waga to 68kg, wszelakiego skakania unikam, ale fajnie gdyby amortyzator wytrzymał ostrzejsze XC.

Z góry dzięki za pomoc :)

Napisano

Jeśli masz pewność, że jest w dobrym stanie - jak najbardziej polecam, sam kupiłem ciutkę taniej takiego i nie żałuję! :) lekki, wytrzymały, ze świetną pracą i wbrew pozorom - całkiem całkiem budową, nie wymagającą szkoleń nasa (jeśli tylko potrafisz używać śrubokręt, imbusy i młotek :D ) .

Napisano

Generalnie zależy jak jeździsz. Jeśli chcesz się ścigać i rower ma mieć niski przód - wtedy 80mm skoku będzie ok. Jeśli jednak rower ma Ci służyć do turystycznych wycieczek, wtedy pozycja z amortyzatorem 80mm może okazać się zbyt sportowa i może to nie być dla Ciebie komfortowe. Jednak 700zł za Foxa w idealnym stanie to niska cena. Do tego dochodzi fakt, że zapewne można mu zmienić skok z 80mm na 100mm jednak musiał byś oddać go do serwisu.

Napisano

Mam foxa 80mm w wersji RLC i szczerze polecam.

Skoku nie da się zwiększyć bez zmiany tłumika, w cult-bikes tylko zmniejszają(znalazłem potem potwierdzenie tej info w dokumentacji serwisowej foxa na ichnich amerykańskich stronach) :) Korespondowałem z C-B, tłumik 100mm do RLC to koszt ponad 1k zł, do RL byłby zapewne ciut tańszy, więc ja zostaję przy 80mm, bo do rekreacyjnej jazdy też w zupełności wystarcza.

Napisano

Jeżeli piszecie, ze 80mm nawet lepiej sprawuje sie w sportowej charakterystyce niz 100, to kamien z serca :) Wydawalo mi sie ze jest zupełnie odwrotnie, a sam wolę kiedy 'kokpit' jest niżej ;)

Tylko jeszcze jedna sprawa - czy Foxy (ten konkretny model) jakoś znacząco różnią się rocznikowo?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...