Skocz do zawartości

[sztyca] tania, lekka

asp891

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam jakiejś wytrzymałej, lekkiej (do 260g) sztycy 30,9 , dł. 400mm najlepiej z offsetem, cena do 300zł zastosowanie MTB.

Macie jakieś propozycje??

Pozdro

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 27 Stycznia 2012 - spam!
Ukryte przez mrmorty, 27 Stycznia 2012 - spam!

Dorzuc 99 zl i masz absolutnego szpila - far and Near Carbon 31.6x350mm - 149g

Napisano

Co do ryśka to słyszałem, że są problemy z mocowaniem i łatwo przy jeździe zmienić kąt siodełka przy siadaniu.

Chyba jestem staromodny ale karbonu nie chce, a poza tym mam ramę aluminiową , a alum będzie kaleczył karbon.

Napisano

Ja bym odrzucił amoebę z powodu kijowej regulacji kąta siodełka (ja mam ją i przy siodełku ustawionym równolegle do ziemi nie mogę go bardziej pochylić do przodu)

Napisano

Nie wystarczy. Po prostu ta górna część jarzma w której jest ta tulejka z gwintem zaczyna stykać się z tą częścią jarzma która jest zintegrowana ze sztycą

Napisano

Ja bym odrzucił amoebę z powodu kijowej regulacji kąta siodełka (ja mam ją i przy siodełku ustawionym równolegle do ziemi nie mogę go bardziej pochylić do przodu)

Mam podobną Amoebę, tyle że ze Scud, ale jarzmo chyba to samo i nie mam tego problemu...

Napisano

REGULAMIN 2i

Mówiąc, porysuje miałem na myśli ostre krawędzie w okolicach zacisku podsiodłowego. Wiem wiem , można je pilniczkiem wygładzić :)

a jakieś opinie o Ritchey ? bo jakoś ciągnie mnie w ich kierunku

Napisano

Ja polecam Smica 7075 Forged 350mm - ważona przeze mnie ma 245g (są też 400mm oczywiście odpowiednio cięższe).

Stosunkowo tania i, relatywnie do ceny, lekka.

Przejechałem na niej ok. 6000km bez najmniejszych zastrzeżeń.

Napisano

Zdecydowałem się jeanak na Ritchey Wcs . Ku mojemu zdziwieniu waga mniejsza o 3 gramy niż katalogowo. Jedyna na razie wada to skomplikowane mocowanie sztycy z siodełkiem (chyba z 7min nad tym siedziałem i cały czas się rozłaziło)

Dzięki za pomoc

temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...